Un jucător chemat la naţionala de fotbal a României vorbeşte doar limba maghiară şi ţine cu Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz fără precedent în fotbalul românesc îl are în prim-plan pe un tânăr fotbalist, de numai 19 ani, chemat la echipa naţională a Under 19 a României.

Conform prosport.ro, Fejer Csongor, legitimat la ASA Tg. Mureş, nu înţelege o boabă româneşte şi are nevoie de translator pentru a primi indicaţiile antrenorului. Cu toate acestea Csongor a fost cehemat la naţionala Under 19 a României, unde antrenor este Ştefan iovan, care dispută două meciuri de pregătire contra Israelului.  Fejer nu doar că nu ştie limba română, dar e şi fan al naţionalei Ungariei, adversara nostră din preliminariile pentru Euro 2016, formaţie la care visează să joace într-o zi. “Cred că o să ţin cu Ungaria în preliminarii. Sper să ajung să apar la ambele naţionale”, a spus acesta pentru ProTV, Csongor provine dintr-o zonă a Covasnei, cu populaţie majoritar maghiară şi n-a reuşit să înveţe româna nici pănă acum. "Va trebui să o facă, pentru că aşa va înţelege mai uşor ce se cere de al el", a declarat antrenorul Adrian Falub, cel care-l pregăteşte la echipa de club.

Cele două jocurile amicale cu Israel sunt programate marţi, 8 aprilie, ora 17:00, şi joi, 10 aprilie, ora 14:00, ambele la Mogoşoaia. Selecţionata Under 19 va lua parte în iunie la Turul de Elită pentru Campionatul European. Partidele din grupa în care se mai regăsesc Austria, Rusia şi Norvegia se vor disputa în România, la Buftea şi la Mogoşoaia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite