Un gras a umilit Steaua: cine e Kone, atacantul care a trecut ca printre jaloane de Pintilii şi Tamaş. Imagini fabuloase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ben Hamed Kone. FOTO: ilfovsport.ro
Ben Hamed Kone. FOTO: ilfovsport.ro

Un ivorian de 28 de ani a reuşit o „dublă“ senzaţională pentru FC Voluntari, contribuind decisiv la un rezultat-bombă. „Adevărul“ prezintă traseul exotic al unui fotbalist care făcut ce a vrut cu tactica lui Reghecampf şi cu TRX-ul lui Neubert.

Ben Hamed Kone are 1,68 de metri înalţime şi, potrivit soccerway.com, 75 de kilograme.

După spusele preşedintelui de onoare de la FC Voluntari însă, în acest moment, cântărul arată mult mai mult, atunci când Kone se urcă pe ea. „Kone, dacă e bine pregătit, face ravagii. Acum are cinci kilograme în plus“, a admis Dumitru Dragomir, după FC Voluntari - Steaua, scor 3-1.

Surplusul de greutate nu l-a oprit însă pe Kone din a înscrie de două ori în poarta Stelei. Şi ce goluri! La primul, vârful african s-a transformat în Messi, iar Pintilii şi Tamaş în jaloane. Kone a pornit din jumătatea proprie şi, după o cursă de vreo 50 de metri, l-a executat cu sânge rece pe Niţă. La al doilea său gol, tot Pintilii şi Tamaş au fost „clienţii“ lui Kone, fiind „hipnotizaţi“ de preluarea şi de finalizarea acestuia.

VEZI GOLURILE MECIULUI FC VOLUNTARI - STEAUA


Abidjan, Thailanda, Singapore...

Ben Hamed Kone a avut un traseu exotic până să ajungă în România. A început fotbalul la JMG Abidjan (Coasta de Fildeş), după care a trecut pe la:

*Chonburi (Thailanda)

*Home United (Singapore)

*Gainare Tottori (Japonia, liga a doua)

*Slavia Sofia (Bulgaria)

*FC Clinceni (România, liga a doua)

După şase goluri înscrise în eşalonul secund, în 37 de partide, Kone, cotat la 400.000 de euro de transfermarkt.de, s-a transferat la FC Voluntari la începutul acestui sezon. Până la partida cu Steaua, el înscrisese de trei ori în 21 de apariţii în Liga I pentru actuala sa echipă. Africanul a explicat cum a reuşit cele două goluri în poarta campioanei.

„A fost cel mai bun meci pentru mine. Am aplicat ce am lucrat la antrenamente cu antrenorul nostru şi am reuşit. Eu, când primesc mingea, mă duc...Mi-am zis să-mi împing echipa cu tot ce pot. Astăzi, parcă am fost mai defensiv, asta m-a pus antrenorul să fac“, a declarat Kone la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite