Un fotbalist român de 17 ani, disputat de naţionalele Spaniei şi României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Andone joacă la Castellon, va împlini 18 ani în aprilie, fiind văzut deja ca un fotbalist de mare viitor. Naţionalele U21 ale Spaniei şi României sunt ambele cu ochii pe el.

Florin Andone s-a născut în România, în Botoşani, în urmă cu aproape 18 ani. La 12 ani a emigrat în Spania, cu familia, în localitatea Vinaros. La 15 ani a debutat la grupa de juniori a echipei locale, iar în sezonul următor a devenit cel mai bun jucător al echipei, nereuşind însă să o salveze de la retrogradare. Ulterior, a căutat noi provocări. A dat probe de joc la Villareal, dar a ajuns în final la echipa din Castellon (Segunda B).

Momentan, Florin are 13 goluri marcate în 14 partide în Divizia de Onoare, cu echipa de juniori a clubului din Castellon. Forma sa nu a fost ignorată de antrenorul primei echipe şi de trei săptămâni românul se antrenează cu "echipa mare", deşi nu avut încă şansa să debuteze în Segunda B (a treia divizie spaniolă).

Luis Milla, tehnicianul naţionalei U-21 a Spaniei, a venit personal în câteva rânduri la Castellon, pentru a-l vedea la lucru pe Andone. În alte câteva rânduri şi-a trimis colaboratorii. Nici România nu l-a scăpat din priviri. Conform cotidianului El Periodico de Mediterraneo, naţionala de tineret a româniei se pregăteşte să-l convoace luna viitoare, pentru partidele de pregătire pentru calificarea la Campionatul European U-19 (Florin va face 18 ani pe 11 aprilie). "România, care în ultima vreme a dus lipsă de staruri (coborând de pe poziţia a treia în 1997 în clasamentul FIFA până dincolo de Top 50), îi face marcaj strâns", scrie cotidianul citat.

Citeşte pe adevarul.es ce echipe din Primera au pus deja ochii pe Florin şi ce spun jurnaliştii spanioli despre alegerea dificilă pe care trebuie să o facă atacantul român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite