Un fost fotbalist din Premier League a recunoscut că este homosexual

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thomas Hitzlsperger, fost fotbalist german FOTO zeit.de
Thomas Hitzlsperger, fost fotbalist german FOTO zeit.de

Thomas Hitzlsperger a recunoscut în cadrul unui interviu că are o altă orientare sexuală decât cea a majorităţii oamenilor.

Fost fotbalist la Aston Villa, Thomas Hitzlsperger a declarat miercuri că este homosexual. Mărturisirea a fost făcută pentru un ziar nemţesc, „Die Zeit“. Acesta şi-a motivat dezvăluirea prin dorinţa de a „promova dezbaterile despre homosexualitate în sportul de performanţă“.  
Hitzlsperger a îmbrăcat tricoul echipei naţionale din Germania de 52 de ori, a jucat la Campionatele Mondiale şi Europene şi a cucerit titlul din Bundesliga alături de VfB Stuttgart. Şi-a făcut retragerea în luna septembrie a anului trecut, în tricoul lui Everton.

Fostul mijlocaş a vorbit deschis despre orientarea sa sexuală: „A fost un proces lung şi dificil, acela de a-mi da seama de alegere. Am înţeles că prefer să trăiesc alături de un bărbat. În Anglia, Italia şi Germania, a fi homosexual nu e mare lucru. Nu mi-a fost niciodată ruşine de ce sunt, dar nu a fost plăcut să stau alături de 20 de bărbaţi tineri, ascultându-le glumele despre gay. În cele din urmă, le laşi să treacă, atât timp cât rămân amuzante, fără a se transforma în insulte. A fi homosexual este un subiect ignorat în fotbal şi nu se face caz de el în vestiar. Spiritul de luptăto, pasiunea şi mentalitatea de învingător sunt instinctive, nu se potriveşte clişeul potrivit căruia cei gay sunt mai blânzi“.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Van Gaal, selecţionerul Olandei, „căpitan“ de barcă la „Parada Gay”

Ne pregătim cu Hoyte şi Gay. Amicalul României cu Trinidad a costat Federaţia Română de Fotbal 200.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite