Un fost coleg şi Balon de Aur îi întinde o mână de ajutor lui Mutu: la ce echipă e dorit românul şi de câte zile n-a mai jucat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul internaţional va împlini 36 de ani în ianuarie şi, după ce transferul său la Pune City (India) nu s-a materializat, el a fost refuzat de o serie de cluburi. Acum însă, el pare aproape de a semna un nou angajament.

Adrian Mutu avea pretenţia de a fi convocat la echipa naţională, cât timp Piţurcă a fost selecţioner, însă el n-a reuşit să-şi ordoneze cariera nici pe ultima sută de metri. A plecat de la Petrolul în mijlocul sezonului, a încercat să ajungă la Pune City, însă obţinerea vizei de India s-a lungit atât de mult, încât românul a ratat perioada de transferări!

Drept urmare, Mutu n-a mai jucat într-un meci oficial de 88 de zile, mai precis de la 15 septembrie, atunci când a fost titular în Pandurii – Petrolul 1-1. De atunci, „Briliantul“ ar fi avut mai multe tentative de a-şi găsi un club, însă, potrivit italienilor de la tuttomercatoweb.it, s-ar fi lovit de o serie de refuzuri.

Are două propuneri din China

Sursa citată scrie că Mutu şi-ar fi dorit să ajungă în Emirate, însă mutarea nu s-a realizat. Nu e prima dată când atacantul român e refuzat de arabi. În 2010, pe când era la Al-Wahda, Ladislau Boloni a dezvăluit pentru „Adevărul“ că a încercat să-l transfere pe Mutu, însă s-a lovit de refuzul conducătorilor clubului. Aceştia au motivat trecutul lui Mutu şi problemele pe care le-a avut cu drogurile. 

Deşi n-a ajuns la arabi, viitorul lui Mutu pare a fi tot în Asia. El ar avea două oferte din prima ligă chineză, de la campioana Guangzhou Evergrande şi Guangzhou R&F (locul 3 în ultimul sezon).

La primul club, antrenor e Fabio Cannavaro, iar director tehnic, Marcello Lippi. Mutu ar putea ajunge la Guangzhou Evergrande în contul relaţiei de prietenie care îl leagă de Cannavaro, alături de care a jucat la Juventus. De altfel, la începutul anului, într-un interviu pentru „Adevărul“, Cannavaro şi-a exprimat admiraţia pentru „Briliant“.

CLICK AICI PENTRU A CITI CE A SPUS CANNAVARO DESPRE MUTU

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite