Un fost antrenor al Stelei exclude o posibilă revenire în Ghencea. Opţiunile lui Becali pentru a-l înlocui pe Reghe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steliştii au rămas fără antrenor FOTO Răzvan Păsărică
Steliştii au rămas fără antrenor FOTO Răzvan Păsărică

Gigi Becali e în căutarea unui antrenor, după ce Reghecampf a ales să plece de la Steaua pentru petrodolarii celor de la Al Hilal. După ce Dan Petrescu şi Gică Hagi au refuzat ofertele de a prelua campioana României, un alt fost antrenor al roş-albaştrilor nici nu vrea să audă de o revenire în Ghencea.

Steaua a câştigat lejer campionatul în acest sezon, defilând pe tot parcursul sezonului. Cu toate acestea, apele sunt tulburi în Ghencea, deoarece Reghecampf nu mai vrea să mai continue munca începută acum doi ani şi a acceptat oferta venită din Arabia Saudită, unde va prelua pe Al Hilal. În aceste condiţii, Gigi Becali e în căutarea unui antrenor nou. Primul la care s-a gândit patronul Stelei a fost Dan Petrescu, dar "Bursucul" l-a refuzat politicos pe Becali, menţionând că are deja o înţelegere cu altă echipă.

Odată abandonată pista Dan Petrescu, Becali s-a gândit la Hagi, care şi el a spus pas ofertei, motivând că este patron de club şi nu poate fi antrenor la altă echipă decât Viitorul. În discuţie a intrat varianta Mihai Stoichiţă, un fost tehnician al Stelei, care a refuzat şi el şansa de a reveni în Ghencea.

"Ce mare greutate să gaseşti antrenor, sunt atâţia în România, ce, se termină lumea? Problema e că aud că pleacă prea mulţi jucători, aia e problema. Dacă pleacă atâţia cât am auzit, va fi foarte greu. Steaua îşi va găsi antrenor, în nici un caz nu e vorba de mine, aşa că eliminaţi soluţia asta", a spus Stoichiţă la Dolce Sport.

Stoichiţă a vorbit şi despre Reghecampf, fiind de părere că acestuia îi va fi foarte dificil să se adapteze stilului de viaţă din Arabia Saudită. "Arabia Saudită e o ţară dificilă din cauza modului în care trebuie să te comporţi şi să trăieşti acolo. E un şoc la început. Sper să se impună şi să reuşească, dar sunt sigur că Reghecampf va avea un şoc acolo. Salariile compensează riscurile pe care ţi le asumi, pentru că duceai o viaţă care ţi se părea normală în Bucureşti", a mai spus Stoichiţă.

Ce alte variante mai are Becali?

În contextul în care a fost refuzat deja de mai mulţi antrenori, Becali trebuie să se orienteze rapid către un nou tehnician, deoarece preliminariile pentru Liga Campionilor bat la uşă. O altă opţiune pentru banca tehnică ar fi Mihai Teja, antrenorul lui "U" Cluj, care a salvat formaţia ardeleană de la retrogradare în acest sezon. Deşi a fost ofertat, Teja nu ar fi tentat să plece la Steaua, potrivit declaraţiilor oferite de Florian Walter, patronul lui "U" Cluj: "Mihai are ofertă clară de la Steaua, vă spun eu. Dar el nu pleacă, are onoare şi nu-mi întoarce spatele. Am discutat cu el şi semnăm un nou contract săptămîna viitoare."

O variantă intens vehiculată în ultimele zile este Walter Zenga, care a mai antrenat în Ghencea şi a câştigat un titlu cu Steaua în 2005. În acest moment, italianul este liber de contract şi nu ar spune nu unei reveniri pe banca fostei sale echipe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite