Un dezastru financiar: S-a aflat cât costă plasarea jucătorilor în carantină pentru Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Australian Open 2021 (8-21 februarie) suferă, nu doar din cauza înmulţirii cazurilor de COVID-19, ci şi pentru că, treptat, costurile organizării turneului depăşesc cu mult estimările iniţiale.

Craig Tiley, directorul întrecerii găzduite de Melbourne, a fost nevoit să recunoască, marţi, că plasarea unui număr de 72 de jucători într-o carantină totală, într-un hotel separat, costă 40 de milioane de dolari australieni (aproximativ 25,5 milioane de euro). 

Şi, în cadrul intervenţiei sale la 3AW, Tiley a încercat să implice şi Guvernul în achitarea notei de plată: „Cu siguranţă, ne vor ajuta în ceea ce priveşte costul legat de carantină“. Imediat însă, a apărut un scandal pe această temă.

Aceeaşi Lisa Neville a ieşit în faţa jurnaliştilor şi a demontat, categoric, implicarea Guvernului în această poveste. „Australienii plătitori de taxe nu vor contribui cu nimic la programul prin care unii jucători au fost izolaţi într-un hotel. Am văzut ce a spus Craig Tiley şi vreau să spun, clar, că toate costurile aferente carantinei vor fi suportate de Federaţia Australiană de Tenis. Am verificat acest amănunt de trei ori, înainte de a veni în faţa voastră. Sprijinim Australian Open, la fel ca orice eveniment major, dar n-avem nicio legătură cu partea financiară a carantinei pentru jucători“, a spus Neville. 

Puşi în faţa acestui răspuns vehement, cei de la Tennis Australia au fost nevoiţi să publice, la scurt timp, un comunicat în care să confirme cele spuse de reprezentatul Guvernului. 

Problema e că „aceste costuri noi“, aşa cum le-a catalogat Craig Tiley, riscă să transforme Australian Open 2021 într-un dezastru financiar. Iar asta pentru că, după cum a admis acelaşi Tiley, federaţia şi-a epuizat rezervele bancare de 80 de milioane de dolari australieni şi s-a şi împrumutat pentru a acoperi cheltuielile legate de organizarea turneului! Ele au fost mult mai mari în acest an, deoarece au inclus închirierea unor zboruri charter pentru transportarea participanţilor la Melbourne şi la Adelaide din diverse părţi ale lumii. 

5 luni de carantină totală au îndurat, în 2020, australienii care trăiesc în statul Victoria.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite