Un club de fotbal a vrut să salveze aparenţele în era post-coronavirus, dar s-a ales cu o amendă-record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga fotbalului profesionist din Coreea de Sud a dictat o amendă record pentru campionatul său intern, de aproximativ 81.000 de dolari, după ce o echipă din capitală a umplut tribunele stadionului cu păpuşi gonflabile la meciul disputat în weekend.

Pentru că şi în Coreea, fotbalul s-a reluat fără spectatori, la fel ca şi în Germania, FC Seul a avut o tentativă de a salva imaginile triste cu mii de scaune goale, folosind aproximativ 30 de păpuşi în sectorul cel mai apropiat de gazon, respectând însă normele în vigoare de distanţare socială, scrie „The Guardian“. Primii care s-au revoltat au fost chiar fanii echipei, care au urmărit online transmisiunea partidei câştigate de FC Seul, cu 1-0, în faţa celor de la Gwangju FC. Aceştia au comentat acid faptul că păpuşile gonflabile fuseseră îmbrăcate în tricourile echipei care câştiga titlul în 2016.

K-League a analizat situaţia şi a concluzionat că prin demersul său, FC Seul a umilit fanele fotbalului, lezând totodată imaginea campionatului din Coreea de Sud, ţară în care pornografia este interzisă.

Clubul a acceptat amenda-record şi şi-a prezentat scuze, public, însă a transmis că nu ar fi fost vorba de jucării sexuale propriu-zise. „Am dori să clarificăm faptul că, deşi aceste manechine au fost făcute pentru a arăta şi a fi percepute la fel ca oamenii adevăraţi, nu sunt pentru uz sexual, aşa cum a confirmat producătorul. Le-am luat de la o companie numită Dalcom, care a susţinut că sunt manechine pentru îmbrăcăminte, dar care produce, într-adevăr, şi jucării sexuale. Am vrut să facem ceva amuzant în aceste momente dificile. Ne vom gândi cu atenţie la ceea ce trebuie să facem pentru a ne asigura că nu se va mai întâmpla aşa ceva“, au transmis reprezentanţii clubului FC Seul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite