„Un cerculeţ, dintre cele cinci olimpice ale baschetului 3x3, le aparţine!“ Gală Sport Arena Streetball, 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sport Arena Streetball, recunoscută de FIBA printre pionierii baschetului 3x3 mondial, a împlinit 15 ani. Foto: Sport Arena Streetball
Sport Arena Streetball, recunoscută de FIBA printre pionierii baschetului 3x3 mondial, a împlinit 15 ani. Foto: Sport Arena Streetball

Legende ale sportului, premiate la Gala Sport Arena Streetball: 15 ani de existenţă pentru cei care au dus baschetul 3x3 din stradă, la Jocurile Olimpice.

Mihai Covaliu - preşedintele COSR, Carmen Tocală - vicepreşedinte al FIBA, fostul portar la naţionalei Bogdan Stelea sau legendarul handbalist Ştefan Birtalan au fost doar câteva dintre personalităţile sportului românesc care au primit premii de apreciere pentru susţinerea baschetului 3x3, miercuri seară, la Gala Sport Arena Streetball. 

De 15 ani fenomenul Sport Arena Streetball s-a dezvoltat nu doar în România, organizatorul de evenimente sportive devenind un ambasador global al acestei discipline dar şi al sportului românesc, fapt apreciat şi de către ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, premiat de asemenea în cadrul evenimentului.

În Sala Rondă a Hotelului Intercontinental, peste 200 de invitaţi au retrăit principalele momente din istoria Sport Arena Streetball, începută pe terenurile de bitum din Universitatea Politehnică Bucureşti, în anul 2005.

În prezent, în prag de an 2020, baschetul 3x3 a devenit o disciplină olimpică, care îşi va face debutul la ediţia de la Tokyo a celei mai importante competiţii sportive de pe planetă. O idee ce părea utopică în urmă cu 15 ani, dar care a încolţit la un moment dat în mintea unor oameni tineri, pasionaţi şi mai ales extrem de perseverenţi, Vlad Constantinescu şi Radu Petre, oamenii care au construit fenomenul Sport Arena Streetball. Ei nu au renunţat la visul lor, acela de a duce baschetul 3x3 din stradă la Jocurile Olimpice.

Un cerculeţ, dintre cele cinci olimpice ale baschetului 3x3, le aparţine! Virgil Stănescu, la Gala Sport Arena Streetball 15 ani

Ideea de a transforma miuţa la un singur panou, pe care toţi o jucam în curtea şcolii, într-o disciplină cu reguli bine stabilite s-a născut în toamna anului 2004, atunci când realizam în România primele terenuri de sport. Nimeni nu îşi imagina că vom ajunge atât de departe, nici chiar cei de la Federaţia Internaţională, care initial nu au luat în considerare proiectul nostru. Dar, până la urmă, împreună cu toţi cei care au crezut în noi, jucători, parteneri comerciali, instituţii publice sau simpli prieteni, am reuşit să construim un fenomen care acum, la 15 ani, ne face să privim înapoi cu mândrie”, a spus Radu Petre.  

Au pavat drumul naţionalei feminine spre Tokyo 2020

De asemenea prin colaborarea dintre Sport Arena Streetball, Federaţia Română de Baschet, cluburile din România şi cu participarea a 1039 de jucătoare de baschet, care au punctat în clasamentul mondial, România a reuşit să se califice la Tokyo 2020 cu echipa naţională feminină. Este o premieră istorică pentru baschetul românesc, care o singură dată a mai fost la un pas de calificare, în 1952, când a participat cu naţionala masculină de 5la5 la un turneu pre-olimpic.

De la turneele din Politehnică din anii 2006-2011, la evenimente majore precum turneul de prezentare pentru Comitetul Internaţional Olimpic din 2013, organizat în Piaţa Constituţiei, la seria de evenimente Raiffeisen Bank Bucharest Challenger sau la cele trei ediţii ale Campionatelor Europene organizate la Bucureşti, echipa Sport Arena Streetball a construit treaptă cu treaptă ascensiunea aceste discipline nu doar la nivel naţional ci şi la nivel global.

În prezent echipa Sport Arena Streetball are în portofoliu evenimente organizate pe cinci continente, în peste 30 de ţări, incluzând etape din circuitul mondial profesionist FIBA 3x3, campionate mondiale, campionate continentale sau etape din Nations League şi Women Series.

În viitorul an olimpic, Sport Arena Streetball este pregătită să ofere din nou pasionaţilor de baschet 3x3 o serie de evenimente spectaculoase în Bucureşti şi în mai multe oraşe din România. De asemenea, îi vom vedea din nou la Bucureşti pe cei mai buni jucători din lume la Raiffeisen Bank Bucharest Challenger, în timp ce echipele naţionale se vor duela la Constanţa pentru calificarea la FIBA 3x3 Europe Cup 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite