Un belgian, şocat de ce a văzut în România: „Multă sărăcie acolo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dries Mertens are până acum 90 de selecţii şi 18 goluri în naţionala Belgiei
Dries Mertens are până acum 90 de selecţii şi 18 goluri în naţionala Belgiei

Chiar dacă se ştie că România e printre ţările cu probleme economice mari din Europa, cei din Occident sunt în continuare surprinşi, în mod neplăcut, atunci când ajung aici pentru prima dată.

România are deja peste un milion de oameni care fie că au fost trecuţi în şomaj tehnic după declanşarea pandemiei, fie că şi-au pierdut locurile de muncă. E o statistică înfiorătoare la doar o lună după restricţiile impuse de Guvern şi anunţă un viitor sumbru pentru o ţară care şi aşa era foarte săracă.

De altfel, ce a văzut aici, la o vizită la centrul pe care l-a ridicat Mihai Neşu, la Oradea, pentru copiii cu dizabilităţi, l-a şocat pe fotbalistul belgian, Dries Mertens (Napoli). Sportivul de 32 de ani e bun prieten cu Neşu de pe vremea când cei doi erau la Utrecht. Ulterior, Mertens a ajuns un fotbalist de talie mondială, iar Neşu şi-a dedicat viaţa acestui proiect după ce a rămas paralizat, parţial, în urma unei accidentări suferite la Utrecht, în mai 2011.

După vizita sa în România, Mertens a acordat un interviu pentru Sport Magazine, preluat şi de Digi Sport. În cadrul materialului, belgianul a rămas impresionat de ce a realizat Neşu, însă a fost dezamăgit de sărăcia pe care a văzut-o în România.

Ce a spus Dries Mertens?

*Am mers în România că să văd cu propriii mei ochi. Îmi aduc aminte de energia pe care am simţit-o acolo. Dacă îi vedeţi pe acei copii atât de curajos şi stafful prietenos...

*Totul e foarte plăcut. Strâng bani pentru un centru nou, care va fi de trei ori mai mare. Nu e uşor, deoarece e multă sărăcie în România.

*Din acest motiv, e cu atât mai important ce face Mihai (n.r. - Neşu), pentru că sunt mulţi copii care au nevoie de terapie, deoarece nu şi-o permit. Mi-ar plăcea să merg mai des în România, dar, din păcate, n-am timp.

*Acel accident (n.r. - suferit de Neşu la Utrecht) a schimbat însă ceva pentru mine. Mi-am dat seama că se poate întâmpla asta zilnic, aşa că e bine să te bucuri de fiecare clipă. Mihai era un om sănătos, cu planuri de viitor, dar în câteva secunde toate astea s-au spulberat şi a ajuns într-un scaun cu rotile.

*A trebuit să lupte, deoarece, cu siguranţă, a trecut şi prin clipe mai complicate la început, dar prin intermediul fundaţiei şi credinţei şi-a găsit din nou energia.

*Bucuraţi-vă de fiecare clipă şi de lucrurile mici! Rămâneţi pozitivi, mai ales când aveţi dificultăţi. Eu mi-am dat seama de atunci că fotbalul nu înseamnă totul.

*Sunt încântat să-l văd fericit pe Mihai acum. Admir din plin felul în care a reuşit să transforme acel accident teribil în ceva pozitiv. Nu cred că aş fi putut face asta dacă eram în locul lui.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite