Un baschetbalist, la câţiva milimetri de o tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lovit de un adversar în cap, baschetbalistul Marian Minea, de la CS Otopeni, a scăpat ca prin minune de o tragedie. Deşi a avut deasupra arcadei o adâncitură de dimensiunile unei mingi de pingpong, lui Marian nu i-au fost afectate nici vederea şi nici creierul şi va putea reveni pe teren după trei luni.

„Operaţia a decurs bine. A fost o fractură de perete anterior distrus frontal, cu probleme de estetica însă în urma unei colaborări între neurochirurgie şi chirurgie maxilo-facială, am reuşit să reducem fragmentele osoase şi să le fixăm cu ajutorul unei plase de titan, fixată cu şuruburi de titan", a fost declaraţia izbăvitoare a chirurgului maxilo-facial Bogdan Bănică, după trei ore şi jumătate de tensiune.

Iris, prietena baschetbalistului Marian Minea, de la CS Otopeni, a primit-o răsuflând cu uşurare. Peste trei luni prietenul ei va fi ca nou, şi mai ales va arăta la fel ca înainte. Marian, 24 de ani, a fost la câţiva milimetri de o tragedie după ce a fost accidentat sâmbătă, în partida cu Asesoft Ploieşti din Cupa României, de către Cătălin Burlacu. Lovitura primită, care i-a provocat o adâncitură de mărimea unei mingi de pingpong deasupra arcadei, şi i-a deplasat puţin globul ocular, nu i-a afectat nici vederea şi nici creierul.

Vezi aici imagini cu Marian Minea, la cateva momente după operaţie

„Sportivul va fi ţinut sub observaţie în perioada următoare însă şansele sunt mici să apară complicaţii, poate de 1 la sută. Va putea face exerciţii fizice fără să alerge, iar pe perioadă îndelungată ar putea chiar renunţa la acea plasă de titan care îi susţine acum fragmentele osului frontal", a mai spus doctorul Bănică.

„Nu port pică nimănui"
„Mă bucur că am scăpat. Încă îmi e teamă, dar doctorii au zis că totul va fi bine. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine. Sper că nu i-am speriat prea tare pe cei apropiaţi", au fost primele cuvinte ale lui Marian după operaţie. „M-am bucurat pentru telefoanele primite de la coechipieri sau de la jucători ai altor echipe, în rest nu port pică nimănui", a mai spus baschetbalistul, referindu-se la faptul că adversarul care l-a lovit nu l-a sunat nici măcar o dată să se intereseze de soarta sa.

„Nici cei de la Federaţie nu au sunat până marţi seară, când am primit un telefon de la preşedintele Carmen Tocală, care aflase ce s-a întâmplat din presă, fiind plecată în Spania. A fost o lipsă de respect crasă din partea mai marilor federali prezenţi la Sibiu, care au văzut cu ochii lor ce s-a întâmplat", a declarat şi Mugur Porumbacu, directorul executiv al celor de la CS Otopeni.

„Din ce mi-au povestit cei de la echipă, Marian se apăra din spate la Burlacu, s-a aplecat să-i scoată mingea din dribling, iar atunci jucătorul de la Ploieşti a făcut o mişcare bruscă cu capul pe spate. Am jucat şi eu baschet şi o asemenea mişcare mi se pare nefirească. Marian a rămas în picioare în timp ce Burlacu a căzut la podea. Toată lumea s-a repezit iniţial către jucătorul de la Ploieşti. Marian şi-a dus instinctiv mâna la ochi şi, simţind că este plin de sânge, s-a lăsat la pământ de teamă să nu leşine, însă pe moment nu a simţit dureri mari. Abia după câteva zeci de secunde, după intervenţia maseurului de la Otopeni, medicii de pe ambulanţă s-au orientat către Marian, însă chiar maseurul a fost cel care a adus targa", a povestit Iris, prietena lui Marian, despre incidentul de la Sibiu.

După ce i s-a făcut o tomografie la spitalul judeţean din Sibiu, Marian a plecat, pe propria semnătură la Bucureşti, unde a fost internat la spitalul Municipal, acolo unde a fost operat miercuri dimineaţă.

Marian a evoluat în carieră la CSS 4 Bucureşti, Rompetrol, CS Otopeni şi Steaua. Este unul dintre jucătorii care au format echipa din Otopeni acum cinci sezoane, contribuind decisiv la promovarea acesteia în Divizia A.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite