Un antrenor de baseball, suspendat după ce a spus că-l "iubeşte" pe Fidel Castro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro
Fostul preşedinte cubanez, Fidel Castro

Antrenorul echipei Miami Marlins, venezueleanul Ozzie Guillen, a fost suspendat de conducerea clubului pentru cinci meciuri, după ce tehnicianul a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei Time că îl "iubeşte" pe fostul lider cubanez Fidel Castro, informează AFP.

"Îl iubesc pe Fidel Castro. Îl respect pe Fidel Castro. Ştiţi de ce? Mulţi au încercat să-l lichideze în ultimii 60 de ani, dar el e tot acolo", a declarat Guillen.

La Miami locuieşte o mare comunitate cubaneză, care s-a stabilit aici din cauza dictaturii din ţara de baştină. După interviu, reacţiile cubanezilor nu au întârziat să apară, multe voci cerând demiterea antrenorului. "Suferinţa cauzată de Fidel Castro nu poate fi minimalizată, mai ales într-o comunitate în care trăiesc numeroase victime ale dictaturii", a afirmat conducerea clubului, într-un comunicat.

"Este cea mai gravă eroare pe care am făcut-o în cariera mea. Am făcut rău multora. Îmi pare rău", şi-a cerut scuze Guillen, 48 de ani, într-o conferinţă de presă organizată marţi. Cu toate acestea, gruparea a decis suspendarea lui pentru cinci meciuri, cu efect imediat.

Guillen este antrenor la Miami Marlins de anul trecut, după ce înainte a pregătit formaţia Chicago White Sox.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite