Umilită în lumea bărbaţilor: dezastru pentru femeia care a antrenat o echipă de fotbal masculin în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se spune că fotbalul e un sport al bărbaţilor, chiar dacă fotbalul feminin e tot mai mediatizat. O reprezentantă a sexului frumos vrea să dovedească însă că femeile pot activa inclusiv în fotbalul masculin.

Dacă femeile au pătruns de mult în arbitaj, fiind delegate şi la meciurile băieţilor, în schimb, foarte puţine femei au reuşit să ajungă la un nivel înalt în fotbalul masculin.

De aceea, Chan Yuen-ting (29 de ani) poate fi considerată o deschizătoare de drumuri din acest punct de vedere. Născută în Hong Kong, aceasta a jucat fotbal până în 2013, fiind fundaş şi atacant. Apoi, s-a dedicat antrenoratului şi, începând din decembrie 2015, a fost numită pe banca celor de la Eastern Sports Club, formaţie din prima ligă masculină din Hong Kong.

Iar Chan Yuen-ting a răsplătit din plin încrederea şefilor clubului, devenind prima femeie care câştigă titlul naţional cu o echipă de băieţi. Titlul câştigat de Chan Yuen-ting şi elevii săi le-a permis acestora să ajungă în grupele Ligii Campionilor Asiei. Debutul a fost însă catastrofal.

Miercuri, Eastern a fost zdrobită cu 0-7, în deplasare, de campioana Chinei, Guangzhou Evergrande. Pregătită de celebrul Luiz Felipe Scolari, trupa chineză n-a avut milă de Eastern care a avut şi doi jucători eliminaţi în minutele 3 şi 34.

Printre fotbaliştii trimişi pe teren de Chan Yuen-ting în dezastrul cu Guangzhou Evergrande s-a numărat şi australianul Josh Mitchell (32 de ani). Acesta a evoluat la Universitatea Craiova, înainte ca echipa lui Mititelu să dea faliment.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite