Ultimele noutăţi despre Michael Schumacher. Serviciile medicale costă 500.000 de euro în fiecare lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 29 decembrie 2014 se va împlini un an de la accidentul de schi pe care l-a suferit fostul pilot de Formula 1, Michael Schumacher, ocazie prin care rememorăm şirul celor mai recente evenimente din viaţa acestuia.

Toată vara, locuinţa lui Michael Schumacher a suferit modificările necesare pentru îngrijirea germanului, de care se ocupă, în fiecare zi, 15 oameni instruiţi medical. Nicio cheltuială nu a fost prea mare pentru planul de recăpătare a unei vieţi normale, iar personalul include fizioterapeuţi, medici, nutriţionişti, asistente medicale şi experţi neurologici, ale căror salarii cumulate ating 500.000 de euro lunar, notează „Daily Mail“.

Reguli stricte pentru personalul medical

Având în vedere importanţa dată de ziare, la nivel mondial, pentru starea germanului, nu e surpinzător că sunt luate toate măsurile de precauţie pentru evitarea răspândirii noutăţilor. Astfel, fiecare membru al echipajului care se ocupă de întreţinerea lui Michael Schumacher trebuie să predea telefoanele mobile în timpul programului şi există restricţii pentru a evita prezenţa paparazzilor dornici de vreo poză când neamţul este mutat afară, din când în când.

Personajul constant, în ultimul an, din preajma fostului sportiv este soţia lui, Corinna Schumacher, aceasta trăindu-şi viaţa printre maşinile cu ajutorul cărora Michael respiră şi mănâncă. În ciuda tuturor eforturilor şi a sumelor cheltuite din averea agonisită de unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, realitatea tragică nu arată vreun progres spectaculos. În ciuda declaraţiilor diplomate ale celor care s-au ocupat de cazul său, landând pronosticuri optimiste, Schumacher se află într-o situaţie în care înţelege cu greu ce se întâmplă în jurul său. 

Micile progrese făcute de Michael Schumacher

De când a fost trezit din coma indusă, se crede că se află în starea numită „conştienţă minimală“, în care îşi poate deplasa ochii spre obiecte, persoane, mediul înconjurător şi poate răspunde la întrebări simple, prin limbaj nonverbal. Sursa citată notează că s-au făcut teste cu sunete puternice, în urma cărora Michael Schumacher a avut o privire speriată, aşadar este receptiv la stimulii exteriori. Totuşi, rămâne imobil, nu vorbeşte şi nu are o mişcare controlată asupra membrelor sale. E înconjurat de tuburi prin care respiră, mănâncă, elimină resturi, este masat ore în şir pentru a stimula masa musculară şi evaluat în fiecare zi.

Printre cei optimişti nu se numără şi doctorul Gary Hartstein, fost medic în Formula 1, care declară: „Ni se spune, cu ceea ce pare un aer triumfal, că Michael nu mai este în comă. Coma a fost indusă artificial, pentru protecţie. iar revenirea din ea nu este o veste. Eu nu pot ajuta, dar cred că vorbim despre folosirea unor cuvinte mari, menite să impresioneze în mod fals“. De altfel, Gary Hartstein a fost întotdeauna sceptic în privinţa ştirilor despre progresele făcute de Michael Schumacher: „Pe măsură ce timpul trece, devine din ce în ce mai puţin probabil să apară vreun progres. Speranţa de viaţă pentru un pacient în comă, a cărui stare nu se îmbunătăţeşte, este măsurată în luni sau în puţini ani“.

Optimişti vs. pesimişti

Un apropiat al familiei Schumacher a completat pentru ziarul englez: „Soţia sa este încântată de progresele pe care le-a făcut şi este optimistă în privinţa a ceea ce ar putea fi atins. Numără paşii mici de progres şi nu ia în calcul altceva decât o recuperare completă. El nu a murit în accident şi nici în timpul celor două operaţii de urgenţă la care a fost supus în scurt timp. A ieşit din comă, se află în perioada de trezire şi este capabil să facă mari schimbări. A fost considerat apt să iasă din spital şi să stea într-un scaun cu rotile. Toate acestea sunt semne pozitive. Întrebarea rămâne totuşi despre ce îmbunătăţiri putem vorbi pe viitor: va vorbi din nou, va merge, îşi va putea hrăni copilul, se va putea îmbrăca singur? Doctorii nu ştiu, nimeni nu poate şti“.

În contrast cu previziunile sumbre rămâne incontestabilă iniţiativa Corinnei Schumacher de a investi sume mari de bani pentru recuperarea soţului său, dar mai puternice sunt vocile celor care susţin că Michael Schumacher nu va mai fi niciodată omul pe care l-a cunoscut familia sa.

Scrisori către Michael Schumacher, publicate în premieră

O tehnică revoluţionară l-ar putea însănătoşi pe Michael Schumacher

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite