VIDEO Patru suporteri stelişti, arestaţi la Amsterdam. Ultimele noutăţi înainte de Ajax – Steaua şi Inter – CFR Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurele echipe româneşti rămase în cupele europene intră în această seară din nou în focuri. De la ora 20.00, Steaua întâlneşte pe Amsterdam ArenA pe Ajax, iar de la 22.00 CFR Cluj joacă pe terenul lui Inter. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a urmări aceste partide în format livetext.

Steaua va fi cea care va da startul unei seri lungi pentru România. Trupa lui Reghecampf are o misiune dificilă în faţa lui Ajax, a 4-a echipă ca valoare din lume după numărul de trofee cucerite all-time.

Patru suporteri stelişti au fost arestaţi de poliţia olandeză din cauză că au aprins torţe şi fumigene pe străzile oraşului. La meci sunt aşteptaţi aproximativ 5.000 de fani ai roş-albaştrilor. În Amsterdam, galeria Stelei a avut azi mai multe altercaţii cu poliţia olandeză.

Reghecampf a anunţat echipa cu care va ataca manşa tur a şaisprezecimilor: Tătăruşanu – Rîpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Bourceanu - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu – Nikolic.

Fosta glorie stelistă a comentat primul 11 al roş-albaştrilor: „Nu mă aşteptam să joace Nikolici, nu-mi place deloc. Nu cred că poate ajuta Steaua. Putea să joace altcineva, Rusescu vârf şi Iancu ceva mai în spate”.

Arbitrul întâlnirii de pe Amsterdam ArenA va fi bulgarul Stanislav Todorov.

Emeric Ienei, fostul antrenor al Stelei, ştie care este secretul succesului la Amsterdam: "Steaua trebuie să joace foarte atent în apărare, să fie dublaj la fiecare fază. Olandezii sunt foarte buni în atac şi trebuie blocaţi cât mai bine. Un rol important o să îl aibă şi Tătăruşanu. De el depind foarte multe, el trebuie să ajute Steaua să obţină un rezultat bun în Olanda", a comentat Ienei şansele Stelei cu Ajax.

Mihai Stoica i-a încurajat pe stelişti şi le-a transmis să lupte pentru fostul lor coleg, Mihai Neşu, care va asista din tribune la partida de pe Amsterdam ArenA: "Astăzi, în afară de culorile pentru care sunt trup şi suflet, băieţii vor avea o super-motivaţie: în tribune, printre miile de stelişti, se va afla cel mai important suporter al nostru, Mihăiţă Neşu. Cu numele lui pe tricouri şi cu el la câţiva paşi, este imposibil să nu împrumutăm de la Bichon spiritul de sacrificiu, puterea de luptă şi determinarea!"

Ajax e favorită certă la pariuri, având o cote cuprinde între 1.40 şi 1.50 pentru victorie. În schimb, cine pariază pe un succes al Stelei poate câştiga de opt ori suma pariată dacă trupa lui Reghecampf va câştiga în Olanda.

La Amsterdam ninge de azi dimineaţă, dar terenul pe care se va juca meciul arată impecabil datorită drenajului şi sistemului de încălzire.

Dacă se vor califica în optimile Europa League, Steaua ar urma să primească de la UEFA aproximativ două milioane de euro.

CFR vrea să răstoarne istoria

CFR Cluj este a doua echipă românească care îi va ţine în faţa televizoarelor pe români până după miezul nopţii. Trupa lui Paulo Sergio are o misiune la fel de grea ca a Stelei, dar poate profita de pasa nefastă prin care trece Inter. Clujenii sunt lipsiţi de aportul a doi jucători importanţi, Sougu şi Bastos, care au plecat în această iarnă la Marseille, respectiv Al Nasr.

În lipsa celor doi, Sergio ar putea trimite în teren următoarea echipă: Felgueiras – Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Sepsi - Maah, Mureşan, Godemeche, Camora – R. Pedro.

Michael Koukoulakis va fi arbitrul central al partidei Inter – CFR Cluj.

Statistica nu este deloc favorabilă românilor în confruntările cu Inter. Echipele din România au jucat de-a lungul timpului de 16 ori contra formaţiei lui Cristi Chivu, Inter obţinând zece victorii, trei egaluri şi pierzând de trei ori.

La casele de pariuri, Inter are o cotă de doar 1.5 pentru o victorie, iar dacă pariaţi pe CFR veţi primi de şase ori suma pariată în cazul unui succes românesc pe "San Siro". 

Ca şi în cazul Stelei, şi CFR-ul va primi de la UEFA două milioane de euro dacă trece de Inter.

Cristi Chivu nu va juca în această seară din cauza problemelor medicale. În schimb, la Inter va evolua Alvaro Pereira, fostul jucător al CFR-ului, care după aventura din România s-a transferat la Porto, ajungând ulterior la gruparea italiană.

CFR-ul are un palmares de invidiat la meciurile disputate în deplasare în acest sezon de Europa League. Clujenii au obţinut două victorii în preliminarii, cu Liberec si cu Basel, câştigând în grupele Ligii Campionilor la Manchester, cu United şi la Braga. Al cincelea meci jucat pe teren străin a însemnat o remiză pe terenul lui Galatasaray.

Paulo Sergio le-a ridicat moralul elevilor săi înainte de duelul cu Inter: "Aţi bătut la Manchester, deşi nimeni nu ar fi crezut. Aveţi încredere în voi, luptaţi pentru suporteri şi pentru viitorul vostru. De ce să nu batem şi la Milano?", a fost mesajul lui Sergio pentru clujeni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite