UEFA a răspuns solicitării LPF! În ce condiţii se mai joacă meciul Astra - Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul clubului Astra Giurgiu, Claudiu Popa, a explicat care sunt circumstanţele în care se va mai juca meciul amânat cu Universitatea Craiova

LPF a trimis la UEFA o solicitare în care cerea lămuriri în privinţa meciurilor Astra - Craiova şi FCSB - Astra, care nu mai pot fi jucate înainte de termenul limită, 3 august, ora 23:59, până la care trebuie să fie transmise la UEFA echipele care vor evolua în Europa sezonul viitor. 

Conform avocatului echipei giurgiuvene, partida Astra - Craiova, suspendată din cauza depistării în lotul Astrei a cinci jucători cu noul coronavirus, va mai avea loc doar în situaţia în care rezultatul final nu va mai influenţa echipa care va câştiga tilul în Liga 1.

"Căutum soluţii să se dispute jocul pe teren, în primul rând pentru acurateţea rezultatului sportiv şi în al doilea rând, pentru a nu periclita relaţia comercială pe care Liga o are cu privire la drepturile TV. UEFA, ca un for raţional, a analizat pe conjunctură în limita regulamentului de care dispune, dat fiind faptul ca este o situaţie specială care cere şi măsuri speciale. 

Au spus foarte clar că nu-i deranjează faptul că aceste jocuri se vor juca şi în afara termenului impus de ei, atâta timp cât nu intervin în stabilirea clasamentului final. Rezultatul de aseară putem spune că este în favoarea unei rezolvări pe teren a acestor jocuri. Ne-am declarat disponibilitatea de a ne supune oricărei decizii care va avea ca rezultat disputarea partidelor pe teren", a spus Claudiu Popa, pentru www.sport.ro. 

Singurul scenariu prin care meciul Astra - Craiova ar mai putea influenţa câştigătoarea titlului ar fi în cazul în care Craiova - CFR Cluj s-ar încheia remiză. 

Decizia în legătură cu meciul restant trebuie luată luni la CEx, înainte ca meciul Craiova - CFR să se dispute. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite