UEFA demolează mitul bugetelor impresionante ale cluburilor din Liga 1. Ce echipă se laudă cu cel mai mare buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CFR Cluj are cel mai mare buget din Liga 1 FOTO Răzvan Păsărică
CFR Cluj are cel mai mare buget din Liga 1 FOTO Răzvan Păsărică

Forul condus de Michel Platini a dat publicităţii un audit care demonstrează că patronii din Liga 1 se laudă că investesc mulţi bani în cluburile de fotbal, dar, de fapt, bugetele acestor cluburi sunt la limita subzistenţei.

Mircea Sandu a menţionat la Dolce Sport că UEFA a dezvăluit sumele investite de patronii români în echipele de fotbal. Astfel, cel mai bine la acest capitol stă Arpad Paszkany de la CFR Cluj, care a asigurat aproape în fiecare sezon un buget de nouă milioane de euro pentru fosta campioană a României.

Pentru celelalte echipe, situaţia nu este roză, aşa cum şi-ar dori patronii: „Aiurea, minciuni! Se laudă cu 10 milioane de euro buget, dar sunt numai minciuni! Nu există club cu buget mai mare de 10 milioane de euro, este constatat de auditul făcut de UEFA! Cel mai mare buget îl are CFR Cluj, 9 milioane de euro”, a spus Mircea Sandu.

Chiar dacă auditul UEFA a făcut lumină în privinţa echipei cu cel mai mare buget din România, şi Adrian Porumboiu de la FC Vaslui, dar şi Gigi Becali de la Steaua se lăudau că investesc anual în echipele lor câte zece milioane de euro, însă, aceste sume nu sunt deloc veridice, luând în calcul datele venite dinspre UEFA.

Mircea Sandu: „Se vorbeşte de transparenţă, dar niciun club din Liga 1 nu prezintă cifrele exacte”
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite