UEFA a decis: România - Norvegia 3-0 la masa verde! De ce e crucial verdictul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forul european a judecat cazul legat de partida anulată de la Bucureşti, după ce delegaţia nordică a fost oprită să facă deplasarea din cauza normelor sanitare stabilite de Ministerul Săntăţii din Norvegia.

După trei zile de aşteptare, avem verdictul: România - Norvegia 3-0! Astfel, naţionala pregătită de Mirel Rădoi şi-a luat revanşa pentru înfrângerea categorică suferită la Oslo, scor 0-4. Din păcate, nu pe teren, ci la masa verde.

UEFA a considerat că România trebuie să fie declarată învingătoare, deoarece nordicii n-au făcut deplasarea la Bucureşti. Asta în ciuda faptului că federaţia de la Oslo s-a apărat, spunând că anularea partidei n-a depins de ea, ci a fost cauzată de Ministerul Sănătăţii din Norvegia care a interzis deplasarea echipei naţionale în România. Norvegienii propuseseră două variante: fie reprogramarea meciului, fie stabilirea rezultatului prin tragere la sorţi!

Oricum, decizia anunţată, în această seară, de UEFA poate fi atacată în 5 zile.

Până atunci, clasamentul grupei arată aşa:

Liga B a Naţiunilor, grupa 1, ultima etapă

Astăzi

Irlanda de Nord - România 21.45, Pro TV

Austria - Norvegia 21.45

Clasament

1. Austria 5 4 0 1 8-5 12

2. Norvegia 5 3 0 2 11-6 9

3. România 5 2 1 2 7-8 7

4. Irlanda de Nord 5 0 1 4 3-10 1

*Primul loc asigură promovarea în Liga A, iar ultimul loc duce în Liga C.

E important că România a aflat că a învins la masa verde Norvegia din două motive. În primul rând, a scăpat de emoţiile ultimului loc înaintea meciului cu Irlanda de Nord din această seară.

Mai important însă e faptul că, dacă va învinge la Belfast, România va urca în urna a 2-a, înaintea tragerii la sorţi pentru preliminariile Mondialului din 2022! „Adevărul“ a explicat de ce e crucial acest lucru, pe larg, aici.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite