Coronavirus. UEFA, anunţ oficial: Ce se întâmplă cu Euro 2020 după epidemia care a cuprins planeta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italia, aflată în carantină, a făcut primele presiuni pentru amânarea turneului final şi, potrivit mai multor surse, şi alte federaţii au cerut acelaşi lucru.

Coronavirus a creat o isterie la nivel planetar, deşi, potrivit statisticilor, doar 2% dintre cei afectaţi, cei mai mulţi oameni de peste 55 de ani, au murit din cauza acestei epidemii.

În diferite ţări, inclusiv România, manifestările publice şi evenimente care ar fi adunat mulţi oameni într-un loc au fost amânate sau sunt organizate fără spectatori. În Asia, confederaţia din această zonă şi FIFA au hotărât amânarea următoarelor două etape din preliminariile Mondialului din 2022. În lumina ultimelor evenimente, s-a tot vehiculat că şi Euro 2020, programat pentru perioada 12 iunie - 12 iulie în 12 oraşe europene, va fi amânat pentru anul viitor. Potrivit unui comunicat UEFA însă, deocamdată, nu se pune problema de aşa ceva.

„Euro 2020 va începe la 12 iunie la Roma. Deocamdată, nu e nevoie să schimbăm nimic în programul anunţat. Situaţia va fi monitorizată în mod constant. UEFA ia în serios situaţia legată de coronavirus, o monitorizăm cu atenţie şi suntem în legătură cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi cu autorităţile naţionale în ceea ce priveşte coronavirus şi dezvoltarea sa“, a anunţat forul de la Nyon.

Meciul de deschidere din cadrul turneului, Italia - Turcia, va fi găzduit de stadionul „Olimpico“ din Roma la 12 iunie. „Arena Naţională“ va găzdui patru meciuri de Euro 2020, după următorul program:

*Grupa C: Austria - Adversar stabilit după baraj (14 iunie)

*Grupa C: Ucraina - Adversar stabilit după baraj (18 iunie)

*Grupa C: Ucraina - Austria (22 iunie)

*16-imi: Locul 1 grupa F - Locul 3 grupa A/B/C (29 iunie)

CITEŞTE ŞI:

Coronavirus. Europa „fierbe“: Getafe refuză să meargă la Milano pentru meciul cu Inter! Declaraţii acide

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite