Ucraina cere excluderea Rusiei de la Campionatul Mondial din Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruşii ar putea primi interdicţie de a participa la Campionatul Mondial din Brazilia FOTO eurocuppictures.com
Ruşii ar putea primi interdicţie de a participa la Campionatul Mondial din Brazilia FOTO eurocuppictures.com

Liderii politici din Ucraina au solicitat FIFA să interzică Rusiei dreptul de a participa la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia pe motiv că situaţia geopolitică actuală impune sancţiuni dure împotriva Moscovei.

Deşi mai sunt 30 de zile până la startul Campionatului Mondial din Brazilia, FIFA a primit o cerere inedită din partea Ucrainei, care doreşte interzicerea dreptului Rusiei de a participa la turneul final din acest an. Liderii politici ucraineni invocă motivul că situaţia geopolitică actuală este similară cu cea din 1992, când Iugoslavia a fost exclusă de la Campionatul European din cauză că a pornit războiul cu fostele sale republici. 

Mai mult decât atât, ucrainenii cer ca Rusiei să-i fie interzis să mai găzduiască turneul final de peste patru ani, din 2018 şi să fie dezafiliată de la FIFA. "Vrem ca Rusia să fie exclusă de la CM, să nu mai găzduiască turneul în 2018 şi să fie dezafiliată de la FIFA. A iniţiat o agresiune militară în ţara noastră. Plus că a pus mîna pe Crimeea, o violare clară a integrităţii noastre teritoriale. Pentru aceleaşi motive, Iugoslavia n-a putut participa la CE 1992 şi la CM 1994", i-au scris ucrainenii preşedintelui FIFA, Sep Blatter.

Rusia face parte din Grupa H a Campionatului Mondial şi ar trebui să se dueleze cu Belgia, Algeria şi Corea de Sud. 

Demersul liderilor ucraineni a fost încurajat şi de câţiva politicieni americani, care au împânzit reţelele sociale cu mesaje prin care cer excluderea Rusiei de la CM. FIFA urmează să decidă dacă va da curs acestor solicitări şi dacă va interzice Rusiei dreptul de a juca la turneul final din Brazilia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite