Turul României 2021 va avea loc în perioada 31 august - 5 septembrie şi va debuta la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciclism

Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei şi cel mai important eveniment ciclist internaţional din ţară în acest an, se va desfăşura în perioada 31 august - 5 septembrie pe un traseu de peste 800 km.

Potrivit organizatorilor, Federaţia Română de Ciclism, alături de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Auchan Retail România, în calitate de partener principal, cea de-a 54-a ediţie a competiţiei îşi propune să alinieze la start aproximativ 120 de ciclişti. 

Plutonul va avea de parcurs un traseu de peste 800 km, trecând pe lângă câteva dintre cele mai impresionante monumente istorice ale ţării, precum Cetatea Devei, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Cetatea Făgăraşului, Castelul Bran, Cetatea dacică de la Căpâlna, dar şi câteva dintre cele mai renumite biserici fortificate din Transilvania.

Turul României va debuta şi în acest an cu o cursă-prolog în Timişoara, pe data de 31 august, aceasta fiind urmată de 5 etape: 

*Etapa 1 (1 septembrie): Timişoara – Lugoj Caransebeş – Haţeg – Hunedoara - Deva

*Etapa 2 (2 septembrie): Deva – Orăştie – Sebeş – Poiana Sibiului – Gura Râului - Păltiniş

*Etapa 3 (3 septembrie): Sibiu – Agnita – Făgăraş – Poiana Mărului – Zărneşti – Bran - Braşov

*Etapa 4 (4 septembrie): Braşov- Cheia- Ploieşti - Bucureşti

*Etapa 5 (5 septembrie): circuit în Bucureşti

Potrivit organizatorilor, configuraţia traseului din acest an reprezintă o premieră pentru Turul României, cea mai aşteptată etapă fiind cea din 2 septembrie, aceasta fiind desemnată şi Etapa Regină, cel mai dificil traseu prin prisma căţărărilor spre Păltiniş.

În ceea ce priveşte echipele participante, Federaţia Română de Ciclism estimează un număr de circa 20 de echipe prezente la Turul României, printre cele care şi-au exprimat deja interesul numărându-se şi Bardiani CSF Faizanè (Italia), Delko (Franţa, echipă din care face parte şi Eduard Grosu, campionul Turului României 2020), Felbermayr – Simplon Wels (Austria) şi Wildlife Generation Pro Cycling (SUA, echipă din care face parte şi ciclistul român Serghei Ţvetcov). 

Ciclism

Pentru al treilea an consecutiv, Turul României este sprijinit de Auchan Retail România, în calitate de partener principal, pe baza unei colaborări de lungă durată demarată cu Federaţia Română de Ciclism. Acest demers reprezintă o continuare a programelor de responsabilitate dedicate societăţii româneşti, derulate de Auchan alături de furnizorii săi care au decis să devină sponsori ai acestui proiect. Astfel, o serie de acţiuni, produse dedicate şi proiecte speciale sunt prevăzute în magazinele Auchan şi pe auchan.ro pe întreaga durată a competiţiei. 

Asemenea altor competiţii cicliste europene care îşi continuă tradiţia – Turul Italiei, Turul Franţei etc., şi Turul României va fi organizat anul acesta respectând un set de reguli stricte privind măsurile sanitare redactat în concordanţă cu reglementările Uniunii Cicliste Internaţionale, Guvernului României şi Ministerului Sănătăţii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite