Turneu revoluţionar de tenis în România: La Bucureşti se testează noile reguli ale sportului-alb. Programul weekend-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul local Red Bull Next Gen Open se va desfăşura în intervalul 20 - 21 iulie, în Bucureşti, la Academia de Tenis Herăstrău.

Turneul de tenis aduce la Bucureşti, în perioada 20-21 iulie, cel mai efervescent şi spectaculos format din circuitul internaţional.

Opt dintre cei mai talentaţi jucători de tenis U21, selectaţi de către antrenorul Marius Comănescu în baza performanţelor sportive acumulate, vor avea ocazia să joace formatul competiţional ATP Next Gen care schimbă regulile din circuitul internaţional: 

- Fără avantaj, fără neţ şi fără arbitrii de linie.

- Turneul introduce regula celor 25 de secunde între puncte şi un timp de încălzire mult mai scurt, startul fiecărui meci având loc cu exact patru minute de la pătrunderea pe teren a celui de-al doilea jucător.

- Confruntările se joacă în formula primul la trei seturi, în structura accelerată de 4 ghem-uri pe set, imprimând o evoluţie a punctelor mult mai decisivă.

- Tiebreak-ul este până la 7 puncte în toate seturile, disputat la 3-3 chiar şi în setul decisiv.

- În Finala Red Bull Next Gen Open, arbitrul de scaun va conduce deciziile fiecărui punct, însă tehnologia Hawk-Eye Live va fi utilizată integral pentru a raporta deciziile de linie ale arbitrajului.

România este una dintre cele 5 ţări din lume care vor trimite un jucător la turneul internaţional de tenis Red Bull Next Gen Open din Milano, dotat cu premii în valoare totală de 20,000 de dolari.

Marius Comănescu - unul dintre cei mai titraţi antrenori români, cel care a ghidat cariera multor sportivi de prestigiu, precum Sorana Cîrstea, Irina Begu sau a celor din echipa Fed Cup – este Directorul Sportiv al turneului local Red Bull Next Gen Open, selectând riguros cele opt tinere talente U21, care vor juca pentru un loc în Finala Globală de la Milano.

Programul turneului de la Bucureşti

Meciurile de sâmbătă, 20 iulie, sunt următoarele:

De la ora 11.00

Vlad Dancu - Cezar Creţu

Matei Georgescu - Dan Tomescu

De la ora 13:00

Radu Papoe - Ştefan Paloşi

Sebastian Gima - Călin Manda

Meciurile de duminică, 21 iulie, se vor desfăşura în următoarele intervale:

11.00 – 14.00: Semifinalele;

14.00 – 16.00: Pauză;

16.30 – 17.30: Finala şi festivitatea de premiere;

Nextgen
Nextgen
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite