Turcul nu plăteşte: Gigi Becali, făcut de râs de şefii lui Galatasaray după ce a anunţat vânzarea lui Moruţan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Fotbalul românesc s-a obişnuit să-şi „vopsească“, periodic, jucătorii, pentru a le creşte artificial cotele. Uneori însă, minciunile furnizate presei româneşti stârnesc reacţii dure, în alte ţări.

FCSB a încheiat aventura europeană, după o „dublă“ ruşinoasă, în care a fost eliminată de Şahtior Karagandy (Kazahstan), în turul II preliminar al Conference League.

Aşadar, pentru al 4-lea an la rând, formaţia patronată de Gigi Becali ratează grupele unei competiţii UEFA. Şi, implicit, milioanele furnizate de forul european. Ceea ce înseamnă că, inevitabil, clubul trebuie să vândă jucători pentru a putea „supravieţui“ din punct de vedere financiar.

În acest context, Gigi Becali a umplut presa, în ultimele zile, cu declaraţii privind transferul iminent al lui Olimpiu Moruţan, la Galatasaray. Adică, la o grupare care tocmai a plătit 6,5 milioane de euro pentru un alt fotbalist supraevaluat, Alexandru Cicăldău, luat de la Craiova. Doar că, spre ghinionul lui Becali, se pare că turcul nu plăteşte, în fiecare zi, aşa cum spune proverbul.

De altfel, declaraţiile lui Becali au declanşat reacţii acide, în presa din Turcia, din partea şefilor clubului Galatasaray, care au negat că ar urma să plătească 10 milioane de euro pentru Moruţan. Adică, pentru fotbalistul al cărui penalty ratat a dus la eliminarea FCSB-ului, în faţa celor de la Şahtior Karagandy.

Ce au spus şefii de la Galatasaray?

*Ozgur Isitan Gun (membru în Consiliul de Administraţie): Becali crede că există şefi la Galatasaray care aşteaptă jucători în holul hotelului, timp de 4 ore. Suntem conştienţi de activitatea de marketing pe care încearcă să o facă şi de presiunea pe care încearcă să o pună. Dar nu putem să nu fim raţionali, în acest transfer.

*Burak Elmas (preşedinte Galatasaray): Nu avem nicio iniţiativă, în acest transfer, din cauza preţului stabilit pentru Moruţan.

99% e făcut transferul. S-au hotărât să dea 10 milioane de euro pentru Moruţan. Ştiu că lui Terim (n.r. - Fatih Terim, antrenor Galatasaray) îi place mult de el şi că numărul 10 vrea să i-l dea lui. Gigi Becali pentru Pro TV   700.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru aducerea lui Olimpiu Moruţan, de la FC Botoşani, în vara anului 2018. Moldovenii au păstrat 10 la sută dintr-un viitor transfer al mijlocaşului.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite