Turcul care l-a făcut „ţigan“ pe Şumudică, distrus: „Un bolnav, fără educaţie! Ţiganul e fratele meu!“

Turcul care l-a făcut „ţigan“ pe Şumudică, distrus: „Un bolnav, fără educaţie! Ţiganul e fratele meu!“

Erman Toroğlu a ajuns celebru în România

Luna şi scandalul cu tentă rasistă sau xenofobă în România. După „telenovela Colţescu“, de nivel planetar ce-i drept, acum trăim „Săptămâna Erman Toroğlu“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fost fotbalist şi arbitru, Erman Toroğlu, a ajuns personaj controversat peste noapte, atât la el în ţară, cât şi în România. 
 
 
Acum, duelul Toroğlu - Şumudică a fost comentat şi de şeful Comisiei Tehnice din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiţă (foto, jos). Chestionat la Digi Sport despre lipsa de reacţie a federaţiei în această poveste, „Lippi“ a oferit explicaţii detaliate, în timp ce l-a călcat în picioare pe analistul turc.
 
 
Ce a spus Mihai Stoichiţă?
 
*Îmi pare rău pentru Marius. Am admirat faptul că a apărat o cauză lăudabilă, cea a rasismului, a xenofobismului, cum vreţi dumneavoastră. Nimeni nu e de vină că poate un om bolnav din Turcia jigneşte o naţie prin nişte cuvinte pe care eu nu le consider jignitoare. Pentru mine, a fi ţigan înseamnă a fi fratele meu.
 
*FRF n-are cum să se lupte cu milioane de oameni care jignesc românii. Sunt fel şi fel de cuvinte denigratoare. Nu e un cuvânt spus în cadrul unei competiţii oficiale, al unui omolog din Federaţie, nu e un om din guvernul turc. E un ziarist din Turcia, care poate e bolnav sau fără educaţie. Ar înseamna să mă lupt cu prea mulţi oameni needucaţi.
 
*E foarte clar. Cu cine să se lupte FRF? Comunicat împotriva cui să dea? Împotriva unuia care n-ar trebui să-l propagăm în spaţiul public? Foarte bine că aţi vorbit de subiect, mie mi se pare o contrapondere în ce s-a întâmplat cu exagerarea dintr-o seară europeană, nu cu mult timp în urmă (n.r - cazul Colţescu), în care se pare că tot noi suntem cei provocaţi. Am comentat cât am putut să comentez.
 
*Turcia trebuia să-i ia apărarea lui Şumudică! Eu îl apăr, sunt de acord cu el. Nu ştiu, poate a greşit şi el prin comportamentul lui exuberant, prin modul lui de a se exprima, dar de aici până la a jigni un popor e cale lungă, drum bătut. Eu n-am dreptul să mă pronunţ. Împotriva cui? Unui ziarist din Turcia? Înţeleg că a fost fotbalist, arbitru, insignifiant pentru mine. Sunt alături de Şumudică şi de ţiganii din România.
 
CITEŞTE ŞI:
 
Revoltător: Şumudică făcut „ţigan“ la televiziunea turcă VIDEO
 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările