Turcu: „Banii sau Torje!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
22  de meciuri a jucat Torje pentru  Dinamo în acest sezon al Ligii I şi a marcat  trei goluri
22 de meciuri a jucat Torje pentru Dinamo în acest sezon al Ligii I şi a marcat trei goluri

Vicepreşedintele dinamovist le-a cerut acţionarilor să-i restituie investiţia, cifrată la două milioane de euro, sau să-i fie cedate drepturile federative ale mijlocaşului.Turcu vrea repede banii, în două săptămâni. Badea şi Borcea n-au însă cum să rezolve problema într-un timp aşa scurt.

La Dinamo apele sunt tulburi. La nivelul conducerii, pentru că în vestiar este linişte. Tot scandalul a pornit de la declaraţiile jignitoare ale lui Vasile Turcu, acţionar al roş-albilor, la adresa portarului Emilian Dolha, date „la cald" imediat după meciul „câinilor" de la Urziceni, scor 4-4.

Florin Prunea, managerul sportiv al lui Dinamo, i-a luat apărarea lui Ema, spre mirarea lui Turcu. Deranjat de această reacţie, acţionarul le-a transmis colegilor săi că nu acceptă să fie ironizat şi că în aceste condiţii nu mai poate lucra alături de Prunea. Nicolae Badea, preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei din Şoseaua „Ştefan cel Mare", a decis că Dinamo nu se poate despărţi de Prunea, astfel că Turcu şi-a anunţat retragerea.

Deşi a desemnat o casă de avocatură care să-l ajute să-şi recupereze investiţia de la echipa de fotbal, vicepreşedintele a mai propus o variantă pentru a rezolva mai repede situaţia. „Mi-l daţi pe Torje şi suntem chit", le-a transmis Turcu colegilor din conducerea clubului. De unde a apărut această soluţie? În iarna anului 2008, când Dinamo l-a transferat pe Torje de la FC Timişoara, oficialul roş-albilor a fost cel care a achitat din propriul buzunar suma de transfer (două milioane de euro) pentru 50% din drepturile federative ale mijlocaşului. Ulterior, bucureştenii au rezolvat şi problema celorlalte procente.

Turcu dorea să-l convingă pe mijlocaş să semneze un contract de reprezentare cu fraţii Becali. Ioan şi Victor urmau apoi să-l direcţioneze pe fotbalist către o echipă din străinătate, dar nu pe o sumă mai mică de patru milioane de euro pentru ca afaceristul să obţină şi un profit. De altfel, Turcu i-a mai propus jucătorului în trecut să semneze cu fraţii Becali, dar acesta nu l-a trădat pe actualul său impresar Cristi Opria.

„Baruri, discoteci, scandaluri. Asta e N'Doye"

Reacţia lui N'Doye, care a avut un conflict cu Florin Bratu la antrenamentul de luni al lui Dinamo, l-a scos din minţi pe Vasile Turcu: „Am auzit că N'Doye ar fi avut un conflict cu Bratu. Păi, băiatul ăsta şi-a rupt picioarele pentru Dinamo. Nu putem ascunde mizeria sub preş. Într-o ţară civilizată, era dat afară imediat. Baruri, discoteci, scandaluri! Asta face N'Doye la Dinamo şi e ţinut în braţe. Mi-e ruşine că trăiesc în România!".

Acţionarul se laudă cu zece oferte

Chiar dacă a spus în nenumărate rânduri că pleacă de la Dinamo, acum Turcu susţine că nu mai e cale de întors şi, din vară, se va implica financiar la o altă echipă din Liga I. „Am zece oferte de la echipe care mă vor finanţator. Nu au bani, dar mă acceptă aşa cum sunt, cu bune şi cu rele. Nu spun acum numele clubului. Veţi vedea la vară despre ce formaţie este vorba. Oricum, nu mai rămân la Dinamo indiferent de ce se întâmplă", a conchis Turcu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite