Turcii îl distrug pe Mircea Lucescu: Articol devastator la adresa românului care a retrogradat naţionala în Divizia C

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu. FOTO: EPA
Mircea Lucescu. FOTO: EPA

Cândva, numele lui Mircea Lucescu însemna garanţia succesului în fotbal. De când a plecat însă de la Şahtior Doneţk, în 2016, cariera sa a luat-o la vale şi, la 73 de ani, românul se apropie de „pensie“.

Mandatul la Zenit Sankt Petersburg a fost un eşec, aşa cum se poate caracteriza şi perioada petrecută în funcţia de selecţioner al Turciei. 

Mai întâi, a fost ratarea calificării la Mondialul din 2018, iar acum a venit şi retrogradarea Turciei din Liga Naţiunilor, din B în C. Naţionala „Semilunei“ a încheiat grupa a 2-a pe ultimul loc cu doar 3 puncte în patru meciuri, după Rusia şi Suedia. 

Înfrângerea de sâmbătă cu Suedia, 0-1 la Konya (gol marcat după un penalty acordat de centralul Istvan Kovacs), aproape că a pecetluit soarta lui „Il Luce“. Fanii i-au cerut demisia, iar ziariştii i-au boicotat conferinţa de după meci, punându-i o singură întrebare! „N-am vrut să-l mai chestionăm pentru că, oricum, ar fi găsit o scuză la orice“, a fost explicaţia jurnaliştilor turci.

Aceştia l-au desfiinţat pe Lucescu în articolele lor publicate după înfrângerea cu Suedia. „O generaţie extrem de bună a fost irosită cu un antrenor prost. Cine ştie, poate e o veste bună până la urmă. Ne ducem în urna a 4-a cu Mircea Lucescu, iar de acolo ne putem califica la Euro 2028“, a scris jurnalistul Turgay Demir. Iar publicaţia „Fanatik“ l-a desfiinţat pe tehnicianul plătit cu 2,5 milioane de euro pe an: „Muţumim, Lucescu! E primul antrenor care retrogradează naţionala, dar măcar mai avem speranţe pentru viitor, cu o echipă tânără, având o medie de vârstă sub 25 de ani“.

Aproape sigur, Lucescu va fi demis din funcţie, iar favorit pentru înlocuirea sa e Senol Gunes (66 de ani), fost selecţioner între 2000 şi 2004. Cu Gunes pe bancă, Turcia s-a clasat pe locul 3 la Mondialul din 2002. 

Deşi demiterea sa e o chestiune de zile, Lucescu a vorbit după înfrângerea de sâmbătă, de parcă nimic nu s-a fi întâmplat: „Continuăm să construim o echipă din tineri, am trei de 21 de ani, şi vom ajunge undeva, pentru că lucrăm foarte bine. E uşor s-o creezi, dar foarte greu s-o faci să aibă şi rezultate. Încă puţină răbdare“.

Rezultatele lui Mircea Lucescu

Preliminarii CM 2018

Ucraina – Turcia 2-0

Turcia – Croaţia 1-0

Turcia – Islanda 0-3

Finlanda – Turcia 2-2

Amicale

România – Turcia 2-0

Turcia – Albania 2-3

Turcia – Irlanda 1-0

Muntenegru – Turcia 2-2

Turcia – Iran 2-1

Tunisia – Turcia 2-2

Rusia – Turcia 1-1

Turcia – Bosnia 0-0

Liga Naţiunilor

Turcia – Rusia 1-2

Suedia – Turcia 2-3

Rusia – Turcia 2-0

Turcia – Suedia 0-1

Bilanţ: 16 meciuri, 4 victorii, 5 egaluri, 7 înfrângeri

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite