Turcia, zguduită: Istanbul a pierdut finala Ligii Campionilor pentru al doilea an la rând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, a fost nevoit să recurgă la închiderea totală a ţării din cauza situaţiei epidemiologice
Preşedintele Turciei, Recep Erdoğan, a fost nevoit să recurgă la închiderea totală a ţării din cauza situaţiei epidemiologice

E clar: „Atatürk Olympic Stadium“ e o arenă blestemată din cauza coronavirusului. În sezonul trecut, a pierdut cel mai aşteptat meci din fotbalul european din cauza pandemiei. Iar acum, situaţia s-a repetat.

Turcia e în stare de urgenţă până la data de 17 mai, fiind epicentrul pandemiei în Europa, în acest moment. 

Astfel, era de aşteptat ca UEFA să ia o decizie drastică privind finalei Ligii Campionilor, care ar fi trebuit să fie găzduită de Istanbul, la data de 29 mai.

Astăzi, forul european a anunţat că meciul pentru trofeu, Manchester City - Chelsea, va fi mutat la Porto, pe „Estádio do Dragão“. Astfel, pentru al doilea sezon la rând, Portugalia va găzdui finala Ligii Campionilor. În 2020, confruntarea Bayern Munchen -  PSG a avut loc, la Lisabona, pe „Estádio da Luz“. Bayern s-a impus atunci, scor 1-0.

Potrivit ultimelor informaţii, turcii vor fi despăgubiţi de UEFA pentru pierderea finalei. Atât City, cât şi Chelsea, în calitate de finaliste, vor contribui la acoperirea unei sume ce se ridică la aproximativ 25 de milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite