Tudor o face pe CFR campioană!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul întocmit de arbitrul Alexandru Tudor după incidentele de la „U“ Cluj cu CFR conduce spre un singur verdict: 3-0 pentru oaspeţi la masa verde. Comisia de Disciplină se pronunţă mâine.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj a fost oprit în minutul 27, în momentul în care oaspeţii marcaseră dintr-un penalty transformat de Cadu. Căpitanul lui CFR s-a dus spre galeria lui „U", a făcut gesturi provocatoare, fiind bruscat apoi de Bornescu.

Jucătorii au fost eliminaţi, iar Cadu, în drum spre vestiare, a fost lovit de doi oameni: maseurul lui „U", Liviu Ciucă, şi un „smardoi" din anturajul „şepcilor". Conflictul dintre echipe s-a mutat la vestiare, iar Alexandru Tudor a decis oprirea meciului.

Cine sunt vinovaţii?

- Alexandru Tudor. În primul rând, a acordat un penalty penibil pentru CFR Cluj. Apoi, a decis mult prea repede oprirea meciului, fără să aştepte ca lucrurile să se calmeze. Echipele reveniseră pe teren şi erau gata să reia meciul, însă Alexandru Tudor „a făcut pe el de frică", aşa cum a spus Dumitru Dragomir, şi a decis ca meciul să nu se mai joace.

- Ricardo Cadu. Căpitanul lui CFR Cluj n-a găsit alt mod mai bun de a se bucura decât să se îndrepte spre galeria lui „U" Cluj cu gesturi provocatoare. „E un nimeni acest fotbalist venit din Portugalia să câştige bani la noi. Un NIMENI. Să nu încerce cei de la CFR să-l scoată victimă pe Cadu, care s-a dus în faţa galeriei să înjure şi să se bată cu pumnul în piept, doar nu credeţi că le-a spus o poezie de dragoste!", a spus Claudiu Niculescu.

- Mircea Bornescu. După ce a primit golul, portarul lui „U" parcă a intrat în transă. Într-un acces de furie, el a lovit bara cu piciorul, apoi a vrut să îl lovească pe Sougou, după care a fugit după Cadu, pe care l-a bruscat. „Cadu m-a făcut ţigan. După ce am fost eliminaţi, mi-a spus că mă bate la vestiare, şi eu i-am spus «Bine, hai să mă baţi»".

- Oficialii lui „U" Cluj. Cadu a mai fost lovit în drum spre vestiare de două persoane. Un membru din stafful Universităţii, maseurul Liviu Ciucă, dar şi un om de securitate, un anume Dan Tocaci, despre care Iuliu Mureşan a spus că este omul lui Walter. Aici e vine celor de la „U" Cluj pentru proasta organizare. Cei de la „U" Cluj au anunţat că lui Liviu Ciucă i se va desface contractul.

Tudor, raport pro CFR Cluj

După oprirea meciului de către arbitru devenea foarte important ceea ce scria Alexandru Tudor în raport. În funcţie de acesta, se stabilea un verdict al meciului, existând varianta ca ambele echipe să piardă cu 3-0, dacă se constata o altercaţie generală din care rezulta eliminarea a măcar cinci jucători de la fiecare echipă.

Tudor a notat însă că a pus capăt partidei întrucât integritatea celor de la CFR Cluj era în pericol. Conform acestui raport, cei de la CFR vor câştiga cel mai probabil cu 3-0 şi are şanse mari să câştige campionatul.

„S-au dat unele telefoane din partea Ligii asupra întocmirii raportului de joc, mai exact să se dea o anumită direcţie care să aibă acoperirea de a se hotărî înfrângere pentru ambele echipe. Eu aş prefera să începem meciul din minutul 27, dar nu ştiu dacă e posibil. În cazul în care se va decide ca ambele echipe să piardă cu 3-0 la «masa verde», ne vom căuta dreptatea la TAS!", a declarat Arpad Paszkany la sport.ro.

155 de meciuri are Ricardo Cadu în Liga I,fiind străinul cu cele mai multe prezenţe în prima divizie din România.

Ce spune regulamentul

Articolul 83 din Regulamentul disciplinar va fi cel care va decide ca cei de la CFR Cluj să câştige cu 3-0. Acolo se spune: „nerespectarea prevederilor ROAF, privind măsurile de ordine, inclusiv neasigurarea protecţiei pentru jucători şi oficialii de meci, fapt ce a determinat neînceperea sau oprirea jocului de către arbitru, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait de către clubul organizator".

Decid oameni influenţabili

Comisia de Disciplină a LPF, care va judeca acest caz, a dat recent o decizie halucinantă. Ea a hotărât că stelistul Chipciu, care a luat „roşu" direct cu Chiajna pentru un fault din spate, nu va sta decât o etapă.

Motivaţia a fost una penibilă, şi anume că „jucătorul a cooperat cu instanţa în aflarea adevărului". Comisia de Disciplină: Valentin Epure (preşedinte), Florin Gâtejan, Mircea Medişeanu, Renato Chiriţoiu, Teodor Coblişan.

"Am fost lovit de două ori, în cap şi în stomac. Mi-am luat certificat de la IML. Nu l-am făcut ţigan pe Bornescu."

Ricardo Cadu căpitan CFR Cluj

"Arbitrii români fac pe ei în pantaloni de frică. Tudor nu trebuia să oprească meciul."

Dumitru Dragomir preşedinte LPF

"Cadu are o plagă în zona parietală, o contuzie în zona abdominală şi acum acuză dureri de cap. Nu se simte bine."

Iuliu Mureşan preşedinte CFR Cluj

"Cei de la CFR vor să inducă ideea că Ricardo Cadu a fost bătut de bodyguarzii noştri, ceea ce este absolut fals."

Claudiu Niculescu antrenor „U" Cluj

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite