Tristeţe în tenisul feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Dementieva şi-a anunţat retragerea din tenis după ultimul meci de la Turneul Campioanelor.

Rusoaica şi-a comunicat decizia după înfrângerea, 4-6, 2-6, în faţa Francescăi Schiavone, din ultima partidă a fazei grupelor. „Am un anunţ de făcut. Acesta-i ultimul turneu în care joc", a spus Dementieva spre uimirea asistenţei. „Mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat în acest timp. Mulţumesc tuturor colegelor din circuit pentru o experienţă extraordinară. Este foarte greu să-mi iau la revedere de la voi toţi. O să-mi lipsiţi foarte mult.", a mai spus Elena, căreia în scurt timp i s-au alăturat pe teren toate participantele de la turneul din Doha.

Printre lacrimi, acestea au adus un omagiu colegei lor. „E una din jucătoarele alături de care am crescut ca junioară. A fost una din cele mai profesioniste jucătoare şi una din cele mai simpatice fete din circuit", a spus campioana de la US Open, Kim Clijsters. Compatrioata Dementievei, numărul 2 mondial Vera Zvonareva a adăugat: „Îţi mulţumesc în numele întregii Rusii. Eşti un model pentru copii, pentru tenisul şi sportul rus"

În vârstă de 29 de ani, Elena Dementieva a debutat în circuitul profesionist în 1998. După Ana Kournikova -fost număr 10 mondial şi semifinalistă la Wimbledon-, este considerată vârful de lance al tenisului feminin de mare performanţă din Rusia, care avea să le dea pe Sharapova, Myskina, Kuznetsova, Safina sau Zvonareva. A câştigat 16 turnee WTA şi 14 milioane de dolari în premii. A fost una din cele mai constante jucătoare, participând la 46 de turnee consecutive de Mare Şlem. Cea mai mare reuşită a carierei este medalia olimpică de aur de la Beijing, iar probabil cea mai mare dezamăgire este lipsa din palmares a unui titlu de Mare Şlem: în 2004 a pierdut singurele finale disputate, la Roland Garros şi US Open, în faţa Myskinei şi respectiv a Kuznetsovei. Cu exact un an în urmă urca pe cea mai înaltă poziţie în clasament, locul 3 în ierarhia WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite