Trei scenarii pentru Wimbledon 2021! Ce planuri au oficialii singurului Grand Slam asigurat împotriva pandemiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simona halep foto facebook

Organizatorii turneului de la Wimbledon, unde Simona Halep este încă campioană en-titre, iau în calcul trei variante pentru competiţia din 2021.

Proverbul "Omul cu minte îşi face iarna car şi vara sanie" descrie perfect abordarea şefilor celui mai important turneu de tenis din lume.

Ajutaţi de faptul că aveau introdusă printre clauzele de asigurare şi una în privinţa unei eventuale pandemii mondiale, poliţă care acoperea pierderile financiare generate de lipsa biletelor şi a drepturilor de televizare, conducătorii de la All England Club şi-au permis să anuleze competiţia din acest an. De altfel, turneul de la Londra a fost unicul dintre cele patru Grand Slam-uri care a beneficiat de o asigurare contra pandemiei.

Viitorul nu este lăsat nici acum în voia sorţii, iar Sally Bolton, directoarea turneului, a anunţat planurile luate în calcul pentru ca turneul pe iarbă să aibă loc în 2021. "Desfăşurarea turneului în 2021 este principala noastră prioritate şi încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a realiza acest lucru" a spus Sally Bolton, vineri, într-un comunicat citat de Sky Sport. Potrivit lui Bolton, pentru anul viitor sunt luate în calcul trei scenari: turneul se va desfăşura cu spectatori la capacitate maximă, cu asistenţă redusă sau cu porţile închise. 

Simona Halep a câştigat ultimul turneu de la Wimbledon, în 2019, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams, scor 6-2, 6-2.

Competiţia din capitala Angliei a debutat în 1877 şi a fost anulată în total de 11 ori, celelate 10 dăţi din cauza celor două conflagraţii mondiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite