Trei medalii la Mondialele de Unifight

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După desfăşurarea primelor întreceri, în stilul light, din cadrul Campionatelor mondiale de unifight de la Praga, România şi-a trecut în palmares primele medalii - 2 de argint şi una de bronz, obţinute de Ionuţ Smerea, la categoria +95 kg şi Doru Bucătaru (categ. 90 kg), respectiv Manuela Bârzu, la categ. 70 kg.

Cu o pregătire excelentă, Ionuţ Smerea a fost foarte aproape de titlul de campion al lumii la această ediţie a unei discipline cu din ce în ce mai mulţi adepţi (sport demonstrativ la JO de la Londra, din 2012), delegaţia noastră fiind chiar aproape de o contestaţie. În fapt, în confruntarea finală cu rusul Magomedov (în celelalte faze ale concursului, Smerea trecuse de românul Nicolae Marinaş şi de lituanianul Igor Kostin, cu 2-0), reprezentantul nostru a avut victoria în mână în lupta din ring, 2 dintre arbitrii-judecători acordându-i ippon la un procedeu din judo perfect finalizat. Arbitrul principal, însă, a decis continuarea confruntării. Relaxat, Ionuţ Smedea a fost surprins cu un element de lupte libere, pierzând în cele din urmă în faţa lui Magomedov.

În limitele categoriei 90 kg, românul Doru Bucătaru a avut un parcurs excelent în primele tururi, ajungând în finală după ce i-a învins pe Nikolos Kupatadze (Gruzia) şi Pavel Gorlatov (Ucraina), pe ambii cu 2-1, dar a pierdut în disputa pentru medalia de aur în faţa rusului Adlan Amarov (0-2).

În competiţia feminină, Manuela Bârzu a pierdut în semifinale la Ilana Kratis (Ucraina), cu 1-2, rămânând astfel în posesia medaliei de bronz.

În ultimele 3 zile ale Campionatelor mondiale vor intra în concurs şi ceilalţi 9 reprezentanţi ai României, principalele speranţe legându-se de cel mai experimentat luptător din ţara noastră, Mihai Gosav, medaliat şi la ediţia de anul trecut.

În aceste ultime zile va avea loc, de asemenea, Congresul Federaţiei internaţionale de unifight, care are drept principal punct pe ordinea de zi un program de acţiuni pentru înscrierea în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci a acestei discipline, în varianta de iarnă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite