Trei meciuri mari, diseară, la TV: Ucraina revine în fotbal, în a 98-a zi de război. Transmisia partidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleksandr Zinchenko speră să ducă Ucraina spre Mondialul din 2022
Oleksandr Zinchenko speră să ducă Ucraina spre Mondialul din 2022

Finala Ligii Campionilor a încheiat sezonul competiţional la nivel de cluburi. Chiar dacă Mondialul se joacă abia în iarnă (21 noiembrie – 18 decembrie), multe partide interţări se vor disputa, la fel ca în anii trecuţi, în luna iunie.

Lumea fotbalului a savurat, anul trecut, Campionatul European, competiţie desfăşurată în lunile iunie şi iulie. Acum, în aşteptarea Mondialului din Qatar, luna iunie ne va oferi foarte multe partide interţări. Primele se vor disputa în această seară. Iată-le în ordinea importanţei:

BARAJUL EUROPEAN PENTRU CM 2022

Scoţia – Ucraina, ora 21.45, Digi Sport 2

Această partidă ar fi trebuit să aibă loc, la fel ca celelalte baraje europene, în luna martie. Doar că războiul din Ucraina a făcut imposibil acest lucru. Drept urmare, meciul a fost amânat pentru data de 1 iunie. Şi se va disputa, conform programării iniţiale, la Glasgow. Cine va câştiga acest duel va avansa apoi la barajul decisiv de calificare pentru CM 2022.

Duminică, 5 iunie, Ţara Galilor va primi acasă, la Cardiff, vizita echipei care se va impune în meciul Scoţia – Ucraina. Învingătoarea confruntării Ţara Galilor – Scoţia / Ucraina va merge la Mondialul din Qatar. Şi va fi plasată în grupa B, alături de Anglia, Iran şi SUA.

FINALISSIMA 2022

Italia – Argentina, ora 21.45, Digi Sport 1

O partidă care revine în calendarul internaţional, după o pauză de 29 de ani. Şi care pune faţă în faţă campioana Europei cu deţinătoarea titlului în America de Sud. Italia a câştigat Euro 2020 – competiţie organizată în 2021 –, în timp ce Argentina a triumfat la Copa America 2021.

Partida din această seară va fi găzduită de „Wembley“ (Londra).

În precedentele două ocazii, când campioanele din Europa şi America de Sud s-au întâlnit, trofeul a fost câştigat de Franţa (1985) şi de Argentina (1993). La vremea respectivă, trofeul era denumit Artemio Franchi Cup.

LIGA NAŢIUNILOR 2022-2023

Polonia – Ţara Galilor, ora 19.00, Digi Sport 1

Catalogată de Jurgen Klopp drept „cea mai inutilă competiţie fotbalistică înfiinţată vreodată“, Liga Naţiunilor porneşte la drum cu a treia ediţie. Prima a fost câştigată de Franţa, iar a doua de Portugalia.

Diseară, e programată o singură întâlnire. Începând de joi însă, vor fi mai multe partide în fiecare zi. Naţionala României va evolua în Liga B a Naţiunilor, ediţia 2022-2023, după următorul program:

*4 iunie (Stadion Gradski, Podgorica): Muntenegru – România 21.45, Antena 1

*7 iunie (Stadion Bilino Polje, Zenica): Bosnia – România 21.45, Prima TV

*11 iunie (Stadion Giuleşti): România – Finlanda 21.45, Antena 1

*14 iunie (Stadion Giuleşti): România – Muntenegru 21.45, Prima TV

*23 septembrie: Finlanda – România

*26 septembrie: România – Bosnia

Informaţiile legate de televizările şi orele ultimelor două partide vor anunţate, ulterior.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite