Trei ani de închisoare pentru încercarea de corupere a trei arbitri de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbalul, un sport sub semnul blaturilor FOTO Reuters
Fotbalul, un sport sub semnul blaturilor FOTO Reuters

Un om de afaceri a fost condamnat la trei ani de închisoare, joi, în Singapore, sub acuzaţia de corupere a treia arbitri libanezi, cărora le-a propus să aranjeze rezultatele unor meciuri de fotbal, în schimbul unor prostituate.

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre blaturi

Pe numele său Eirc Ding Si Yang, proprietarul unor cluburi de noapte a fost condamnat pentru coruperea arbitrului Ali Sabbagh şi a asistenţilor acestuia, Ali Eid şi Abdallah Taleb, înaintea unei partide la care aceştia fuseseră desemnaţi în Singapore, informează Mediafax.

 „Acest tribunal poate să arate comunităţii internaţionale dezacordul nostru colectiv în ceea ce priveşte meciurile trucate, dictând o pedeapsă severă, care ar fi o declaraţie puternică şi clară că meciurile trucate şi corupţia în sport nu au ce căuta în Singapore“, se arată în rechizitoriul făcut de Parchet. Judecătorul acestui caz, Toh Yung Cheong, a declarat că „obiectivul omului de afaceri era să îi determine pe arbitri să ia decizii eronate pe teren, în beneficiul organizatorilor de meciuri trucate“.

Condamnatul a negat acuzaţiile la adresa sa, afirmând că este un jurnalist freelancer care se interesează de meciurile trucate pentru un ziar local, însă versiunea a fost respinsă, Parchetul a cerut o pedeapsă de şase ani de închisoare iar sentinţa a fost jumătate din aceştia. Pe de altă parte, cei trei arbitri au fost arestaţi în aprilie 2013, înainte de a ajunge la stadion, pentru un meci din Cupa Confederaţiei Asiei, unde erau desemnaţi la meciul Tampires Rovers şi o formaţie indienă. Au pledat vinovaţi, centralul a fost condamnat la şase luni de închisoare, iar asistenţii la câte trei luni.

Ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO Pierd ruşii Mondialul din 2018? Un ziar german cere că FIFA să reacţioneze prompt după tragedia MH17

Scandal în Anglia. Şapte fotbalişti au fost arestaţi pentru meciuri trucate

Ştiri similare pe dolce-sport.ro:

Prima măsură împotriva arbitrajelor suspecte din Brazilia. A fost exclus din brigadă

FIFA a descoperit 15 meciuri trucate, înainte de startul Campionatului Mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite