Trei amicale de gală în această seară: programul partidelor şi televizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Italienii şi-au prezentat echipamentul la Palazzo Vecchio din Florenţa FOTO Getty Images
Italienii şi-au prezentat echipamentul la Palazzo Vecchio din Florenţa FOTO Getty Images

Franţa - Germania, Spania - Anglia şi Belgia - Italia sunt partidele de real interes din această seară. Partida de la Bruxelles se va opri în minutul 39, în memoria victimelor tragediei de pe Heysel.

Până la meciul de marţi dintre Italia şi România, de la Bologna, Squadra Azzurra joacă vineri la Bruxelles împotriva Belgiei. E un meci pe care italienii îl iau mai în serios decât pe cel cu România, iar selecţionerul Antonio Conte va trimite în teren o echipă mai apropiată de cea de bază, pentru ca în amicalul cu selecţionata noastră să testeze soluţii noi.
De altfel, Italia e prea puţin interesată în aceste zile de amicalul cu România. Subiectul de discuţie care e tocat de câteva zile în media se referă la revenirea sau nu a lui Andrea Pirlo în Serie A şi la naţională, precum şi meciul cu Belgia, ocupanta locului 1 în clasamentul FIFA. Partida de pe arena Roi Baudouin se va opri în minutul 39, în memoria celor 39 de suporteri care şi-au pierdut viaţa în 1985 pe acelaşi stadion, care purta atunci numele Heysel. În urmă cu 30 de ani, pe 29 mai, Liverpool şi Juventus se întâlneau în finala Cupei Campionilor Europeni. Fanii englezi au atacat o zonă neutră a arenei, unde se regăseau mai mulţi suporteri juventini. Aceştia au încercat să escaladeze un zid pentru a ajunge în zona peluzei lui Juventus, dar zidul respectiv s-a prăbuşit. 39 de oameni, dintre care 32 erau suporteri ai torinezilor, au murit în tragedia de la Haysel.


Franţa – Germania, fără Benzema
Spania – Anglia şi Franţa – Germania sunt celelalte două amicale de real interes din acest weekend. Pentru jocul de la Paris, selecţionerul Didier Deschamps i-a lăsat în afara lotului pe Karim Benzenma şi pe Mathieu Valbuena, până la o soluţie a anchetatorilor francezi. Conform interceptărilor, atacantul lui Real Madrid a vorbit cu Valbuena în numele unui grup de infractori, care încercau să-l şantajeze pe jucătorul lui Lyon cu o filmare video din timpul unei partide de sex. “Dacă vrei să vezi caseta distrusă, întâlneşte-te cu prietenul meu la Lyon”, i-a spus Benzema lui Valbuena.  Dacă cei doi atacanţi lipsesc, selecţionerul Deschamps l-a chemat tocmai din Mexic pe Pierre Gignac, l-a readus şi pe Ben Arfa şi îi va oferi şansa debutului şi lui Kingsley Coman, de la Bayern Munchen.

Meciuri amicale

Vineri
Qatar – Turcia 19.30
Luxemburg – Grecia 20.30
Cehia – Serbia 21.30
Spania – Anglia 21.45, DigiSport 3
Polonia – Islanda 21.45
Irlanda de Nord – Letonia 21.45
Belgia – Italia 21.45
Ţara Galilor – Olanda 21.45
Slovacia – Elveţia 21.45
Franţa – Germania 22.00, DigiSport 2

Sâmbătă
Rusia – Portugalia 16.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite