Trece pandemia până vine VAR în România: S-a anunţat, în sfârşit, când vom avea arbitraj video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Justin Ştefan, secretar general LPF
Justin Ştefan, secretar general LPF

Mai avem de aşteptat până vom implementa o tehnologie care în ţări precum Egipt, Qatar sau Thailanda există de mult timp.

Campionatul românesc oferă, de cele mai multe ori, nişte meciuri de proastă calitate în care, de fapt, adevăratele „meciuri“ încep după fluierul de final! 

Pentru că de atunci pornesc obişnuitele bălăcăreli pe tema arbitrajului. Şi, atenţie: asta în timp ce, în lumea bună a fotbalului, tocmai pentru eliminarea unor astfel de controverse, s-a trecut de mult la arbitrajul video.

În România însă, o asemenea tehnologie va veni abia în 2022! Asta reiese din declaraţia oferită, astăzi, de secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan. Potrivit Digi Sport, oficialul LPF a apărut la o conferinţă, alături de şeful Ligii, Gino Iorgulescu. Printre altele, cei doi au vorbit şi despre aducerea VAR-ului (n.r. - arbitrajul video) în prima ligă.

Ce a spus Justin Ştefan?

*Şi administrativ s-au deblocat lucrurile. Liga va pune 250.000 de euro, Federaţia va pune 250.000 de euro şi se va semna un parteneriat. Probabil că în zilele următoare va exista forma finală a parteneriatului şi acesta va fi semnat, împreună cu EAd, deţinătorul de drepturi TV. Termenul e clar, asumat de ambele părţi, începutul play-off-ului şi, respectiv, al play-out-ului sezonului viitor.

Sunt 50 de arbitri de şcolarizat sau 60 şi e o perioadă foarte lungă până ar putea aceştia să arbitreze VAR. Până începutul anului 2022 se duce termenul ca să avem VAR. Gino Iorgulescu preşedinte LPF  

De când a apărut VAR în lume, în meciurile oficiale

An Competiţie

2016 Cupa Olandei

2016 Mondialul Cluburilor

2017 Major League Soccer

2017 Cupa Confederaţiilor

2017 Bundesliga, Serie A

2018 Cupa Mondială, La Liga, Cupa Angliei, Cupa Ligii Franţei

2019 Premier League, Liga Campionilor (fazele eliminatorii)

Ce campionate obscure au deja VAR

*Egipt

*Slovacia

*Maroc

*Qatar

*Arabia Saudită

*Thailanda

*Emirate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite