Trebuie rechemat Mutu la naţională? Mesajul atacantului pentru Piţurcă după meciul în care a fost, din nou, „Briliant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Plzen, vârful de 35 de ani a înscris un gol superb, după care l-a servit pe De Lucas cu o centrare perfectă. Totuşi, în acest moment, Mutu n-are loc în prima reprezentativă din cauza diferendului cu selecţioner.

Adrian Mutu a fost cel mai bun jucător de pe teren în victoria spectaculoasă a Petrolului, la Plzen, scor 4-1. Vârful de 35 de ani a majorat scorul la 2-0 şi apoi a pasat pentru golul de 3-0, iar ploieştenii au ajuns în play-off-ul Ligii Europa, acolo unde vor întâlni un adversar foarte puternic.

„În minutul 38, mingea a ajuns la starul românilor, Mutu, care a surprins defensiva lui Plzen retrasă şi experimentatul atacant n-a ezitat să trimită un şut tehnic, sub bară. În acel moment Viktoria trebuia să marcheze trei goluri, ceea ce era extrem de dificil“, au notat cei de la „Sportovny Novini“ după meci.

Potrivit Digi Sport, nu numai jurnaliştii, dar şi jucătorii şi antrenorii cehi au fost impresionaţi de forma „Briliantului“. „După ce Mutu a marcat acel gol frumos de la distanţă, totul a devenit foarte greu. E o mare dezamăgire, ei au avut cinci şuturi şi au marcat patru goluri“, a declarat fundaşul David Limbersky. 

Antrenorul Duşan Uhrin jr a completat: „Cred că Mutu a fost decisiv în această dublă manşă, a marcat de două ori!“. Vârful Petrolului a deschis scorul în partida tur, încheiată cu 1-1, la Ploieşti, săptămâna trecută.

Ce a spus Mutu?

După prestaţia sa de la Plzen, a revenit în actualitate problema convocării lui Mutu la naţională. Întrebat despre această posibilitate, atacantul de 35 de ani, care mai are nevoie de un gol pentru a deveni cel mai bun marcator all-time al naţionalei, a fost tranşant.

„Nu trebuie să demonstrez nimic, nimănui. Eu îmi fac treaba la Petrolul, avem selecţioner care decide dacă mă cheamă sau nu. Dacă nu, continui să-mi fac treaba, dacă mă va chema, voi răspunde fericit la o convocare la echipa naţională“, a declarat Mutu pentru Digi Sport.

El s-a referit şi la forma sa bună din ultimele două săptămâni: „Trec printr-o perioadă bună, mă antrenez şi tot ce fac e ca să ajung la o formă de genul ăsta. Sper să continui cât mai mult aşa, să-mi ajut echipa să câştige, să aduc cât mai multe victorii importante. Prin aceste evoluţii demonstrez tuturor că am o formă fizică bună, m-am antrenat, am făcut un cantonament bun, important, unde m-am antrenat bine şi asta se vede pe teren“.

Piţurcă: „Nu-l chem nici dacă dă 100 de goluri“

Victor Piţurcă n-a comentat posibilitatea revenirii lui Mutu la naţională, după prestaţia jucătorului la Plzen.

Dacă „Briliantul“ va continua să strălucească însă, e clar că România ar avea nevoie de el în partida cu Grecia (7 septembrie), prima din preliminariile Euro 2016. Mai ales că, în lipsa unor soluţii ofensive de calitate, Piţurcă ia în calcul naturalizarea nigerianului Fatai.

Pe de altă parte, Mutu l-a scos din sărite pe selecţioner, după ce l-a luat la mişto, în mod repetat, la finalul preliminariilor pentru Mondialul din 2014. La vremea respectivă, Mutu a mizat pe faptul că Piţurcă va fi înlocuit din funcţie, ceea ce nu s-a întâmplat.

Rămas pe bancă, selecţionerul a promis că Mutu nu va mai fi chemat la lot. „Mutu e un subiect închis. A greşit şi jucătorul şi omul Mutu. În momentul în care nu a mai fost selecţionat aţi văzut ce acuze mi-a adus. Cu un astfel de jucător relaţia mea s-a încheiat. Poate să marcheze la Petrolul şi o sută de goluri. Din păcate, previziunile s-au adeveerit. Nu mai poate, gata!“, a declarat Piţurcă în luna aprilie la Dolce Sport.

35 de goluri a înscris Adrian Mutu pentru echipa naţională, la fel ca Gheorghe Hagi.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite