România va întâlni Canada, în play-off-ul pentru Grupa Mondială, la FedCup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu şi Irina Begu au adus punctul decisiv României în meciul cu Spania FOTO Sportpictures
Monica Niculescu şi Irina Begu au adus punctul decisiv României în meciul cu Spania FOTO Sportpictures

Echipa de Fed Cup a României şi-a aflat, marţi, adversara din barajul pentru Grupa Mondială. Variantele vizau patru ţări: Polonia, Australia, Canada sau Italia.

Prezentarea adversarei României la FedCup. Eugenie Bouchard, principala „armă“ pe care se bazează Canada

UPDATE România va întâlni Canada, în deplasare, pe 18 şi 19 aprilie 2015.

Tragerea la sorţi pentru meciurile din play-off-ul Grupei Mondiale

  • Italia - SUA
  • Australia - Olanda
  • România - Canada

Tragerea la sorţi pentru meciurile din Grupa Mondială II

  • Paraguay - Serbia
  • Slovacia - Suedia
  • Spania - Argentina
  • Japonia - Belarus

Scandal mare în Spania după eliminarea din FED Cup. Una dintre jucătoare e acuzată de trădare

PREZENTAREA TUTUROR ŢĂRILOR CARE AR FI PUTUT FI ADVERSARELE ROMÂNIEI 

Polonia şi Canada au au câte o superjucătoare, dar nu şi o echipă, iar Italia e trecută de prima tinereţe. Şi Australia e de bătut, însă o deplasare la Antipozi ar fi destul de incomodă.

Victoria echipei României cu Spania a stârnit ecouri internaţionale, iar efortul Irinei Begu de a juca şi la dublu la puţine minute după ce câştigase şi la simplu nu a trecut neobservat. „Irina a fost incredibilă, abia dacă a ratat o minge sau două”, a remarcat şi Conchita Martinez, căpitanul ibericelor, în vreme ce Garbine Muguruza, numărul 1 spaniol, a găsit o frază măgulitoare: „Atunci când pierzi în faţa unei echipe mai bune, nu ai de ce să te plângi”.

Presa iberică a remarcat ceea ce şi „Adevărul” îndrăznise să anticipeze dinaintea confruntării: Spania are o superjucătoare, pe Garbine Muguruza, dar România are o echipă. Atunci când a scârţîit Halep, au apărut Begu şi Niculescu, la fel cum Simona a adus singurul punct al zilei de sâmbătă. 
Cât despre ce ne rezervă viitorul, situaţia s-ar putea repeta şi la barajul pentru accederea în Grupa Mondială a Cupei Fed. Sunt două echipe aflate în situaţii similare cu cea a Spaniei, adică să aibă în lot o superjucătoare, dar să completeze trupa cu tenismene de pluton, Polonia şi Canada.

Tragerea la sorţi pentru barajul ce duce în Grupa Mondială are loc marţi, de la ora 12.00, iar România va întâlni una dintre echipele Italiei, Poloniei, Canadei sau Australiei, naţionale ce au pierdut în primul tur al Grupei Mondiale. Indiferent de numele adversarei pe care „tricolorele” o vor întâlni în luna aprilie, există şanse, spunem noi, de peste 50 la sută să mergem mai departe.

image

Posibile adversare

Polonia – Agniezszka Radwanska e o superjucătoare, ocupă locul 8 în clasamentul mondial şi e în stare într-o zi bună să bată pe oricine. Totuşi, Halep a câştigat 3 din ultimele 4 întâlniri cu „Aga”, iar în afara acestei tenismene, Polonia o mai propune doar pe sora Agnieszkăi, Ursula (locul 137) şi alte tenismene din afara sutei mondiale.


Irina Begu a pierdut cu Bouchard la Australian Open FOTO Ausopen.com

begu bouchard foto ap

Canada – e într-o situaţie similară cu cea a Poloniei. Naţionala frunzei de arţar se laudă cu Eugenie Bouchard (absentă de la întâlnirea cu Cehia din weekend) şi cam atât. Dabrowski (184) şi Abanda (232) au repezentat Canada în meciul cu Cehia şi rezutlatul s-a văzut, înfrângere fără drept de apel pentru nord-americance. Bouchard joacă doar când meciurile de Fed Cup nu se suprapun peste programul ei individual, fiind aspru criticată de conaţionalii săi pentru aceste alegeri.


Italia – ar fi cam cel mai „de speriat” adversar, pentru că are tenismene experimentate, Sara Errani (locul 13 WTA), Camila Giorgi (30), Roberta Vinci (31). Sunt însă genul de adversare în faţa cărora Simona Halep, de exemplu, s-ar descurca foarte bine. Italia a fost surpriza neplăcută din weekend, „reuşind” să ia bătaie cu 3-2 de la Franţa, deşi a condus cu 2-0 după prima zi. În plus, România ar avea sigur avantajul terenului propriu în faţa jucătoarelor din „Cizmă”.

image


Australia -Samantha Stosur, Cassey Dellaqua şi Jamila Gajdosova sunt tenismenele care alcătuiesc o echipă decentă spre bună a Australiei. Pe Gajdosova, Halep a bătut-o chiar la Australian Open (foto), dar ar fi de evitat o lungă deplasare peste ocean, în cazul în care vom întâlni Australia.

Simona Halep Jarmila Gajdosova Australian Open 2015 FOTO AP

Cu Italia, am juca sigur acasă!
Confrm regulamentului Fed Cup, dacă cele două echipe ce urmează să se întâlnească au mai jucat din 1995 încoace pe terenul uneia dintre acestea, atunci următoarea întâlnire va fi găzduită de cealaltă echipă. România a jucat cu Italia la Bari în 1997, deci ar fi acum gazdă. În cazul unor confruntări cu Polonia, Australia sau Canada, locul de disputare se va trage la sorţi. Barajul pentru accederea în Grupa Mondială are loc în weekendul 18-19 aprilie, în acelaşi timp când cu loc şi cele două semifinale: Cehia – Franţa şi Rusia – Germania.
Istoric: România la Fed Cup
În această poziţie, de a juca barajul pentru calificarea în Grupa Mondială, România nu s-a mai aflat din 1999. „Tricolorele” au fost de cinci ori în primul eşalon valoric, jucând sferturi de finală în anii 1973, 1974, 1978, 1980 şi 1981.


Rezultate din Fed Cup
Grupa Mondială
Canada – Cehia 0-4
Italia – Franţa 2-3
Polonia – Rusia 0-4
Germania – Australia 4-1

Grupa Mondială II
România – Spania 3-2
Olanda – Slovacia 4-1
Suedia – Elveţia 1-3
Argetina – SUA 1-4
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite