Tragedie în sportul românesc: A murit Iulian Şerban, triplu campion mondial. Avea doar 35 de ani

Tragedie în sportul românesc: A murit Iulian Şerban, triplu campion mondial. Avea doar 35 de ani

CSA Steaua a anunţat pe site-ul oficial că sportivul paralimpic, care a câştigat trei campionate mondiale la paracanoe (2010, 2011, 2012), s-a stins. Povestea vieţii sale a inclus un episod groaznic.

Sportiv paralimpic, Iulian Şerban a avut, pe lângă cele trei titluri mondiale, şi o clasare pe locul 4, la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia).
 
„Clubul Steaua Bucureşti anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a celui care a fost Iulian Şerban. Campion mondial în trei rânduri la paracanoe (2010, 2011 şi 2012) şi ocupant al locului 4 la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (2016), Iulian a plecat fulgerător dintre noi la doar 35 de ani. Clubul Steaua Bucureşti transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a anunţat CSA Steaua.
 
Iulian Şerban a practicat kaiac-canoe până la vârstă de 21 de ani, când viaţa sa a fost schimbată de un accident groaznic în urma căreia şi-a pierdut un picior. A povestit, ulterior, pentru lead.ro, ce i s-a întâmplat la Buşteni.
 
„Eram în gară la Buşteni şi credeam că am timp să beau o cafea până pleacă trenul. Când am văzut că opreşte doar cât să coboare lumea şi apoi pleacă, am încercat să-l prind. M-am agăţat din mers, dar m-am dezechilibrat pe scări şi m-am trezit sub tren. M-a călcat bine de tot, auzeam ‘trosc bum, trosc bum’, şi după ce-a trecut am văzut că piciorul drept era pe cealaltă cale ferată.
 
Stăteam întins pe spate, vedeam crucea de pe Caraiman şi spuneam ‘Tatăl nostru’. Vedeam copacii şi frunzele în reluare şi mă gândeam ‘Gata, am pus-o’. Eram singur, aşa că am sunat la salvare. După ce a venit, le-am spus că au doi kilometri de oraş şi vin aşa târziu, apoi nu mai ştiu nimic. Am fost inconştient ceva timp, până am ajuns la Bucureşti, la spitalul Floreasca.
 
Când m-am trezit n-am avut un şoc, ştiam ce s-a întâmplat cu piciorul. M-am văzut tot alb, pansat, zici că eram mumie. Problema era dacă supravieţuiesc, dacă îl ţin şi pe celălalt, că am fost destul de jupuit. Am avut capul spart, ficatul perforat şi am încă pe spate o tăietură la coloană“, a rememorat Iulian Şerban pentru sursa citată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările