Tragedie la Calafat: A murit antrenorul care l-a descoperit pe Gică Popescu! Cum a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gică Popescu nu l-a uitat pe omul sub comanda căruia a făcut primii paşi în fotbal
Gică Popescu nu l-a uitat pe omul sub comanda căruia a făcut primii paşi în fotbal

Valentin Ghiţă (69 de ani), cunoscut ca Ivan, a fost atât de apreciat de fostul mare internaţional, încât „Baciul“ i-a dedicat un capitol în cartea sa.

Valentin Ghiţă, fost fotbalist şi antrenor la Dunărea Calafat, a fost găsit, sâmbătă, pe scara blocului de către vecini. Din primele informaţii, se pare că bărbatul ar fi suferit un atac cerebral.

Ghiţă a fost cel care l-a descoperit pe Gică Popescu, acesta făcând primii paşi în fotbal la Dunărea Calafat. De altfel, în cartea „Gică Popescu, viaţa mea“, apare şi numele lui Valentin Ghiţă.

Ce scrie în carte?

Iarna lui '83 a fost lungă şi grea. Cu zăpezi mari, astfel încât, o vreme, puterea comunistă a decis să se amâne începerea trimestrelor şcolare. Foarte des, curentul se întrerupea. În acea seară, Valentin Ghiţă pusese la fiert o jumătate de litru de vin şi se pregătea să întocmească planul de pregătire al echipei Dunărea Calafat. Afară era un ger cumplit.

Pe la încheieturile ferestrelor se auzea cum şuieră crivăţul... La un moment dat, a ţârâit soneria de la intrare. <<Cine-i?>>. <<Eu, domn' profesor, Gică...>>. <<Ce e, Gică?>>. <<Păi, nu mai facem antrenament?>>. Antrenorul parcă ezita... <<Mi-a fost imposibil să-l amân. Eu stăteam lângă stadion, iar el venise de mai departe, înfofolit până în gât, ca să facă antrenament>>.

Antrenamentul a durat mai puţin ca de obicei. Dar pentru că a alergat prin zăpada mare până la brâu şi prin gerul care-i biciuia obrajii, Gică a plecat acasă satisfăcut. Valentin Ghiţă l-a condus până mai departe, apoi s-a întors acasă. <<M-a impresionat extraordinar gestul acela de a veni să facem antrenament pe o vreme aşa cumplită. Pe drumul spre casă mi-am spus în sinea mea că Gică va ajunge într-o zi mare fotbalist!>>.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite