Trădător? Arabii bănuiesc că Mirel Rădoi era „sifonul” lui Olăroiu, care antrena rivala. Românul a avut telefonul ascultat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al-Ain nu i-a prelungit contractul mijlocaşului de 33 de ani, suspectând că acesta a fost „cârtiţa“ din vestiar şi că n-a vrut să joace împotriva echipei lui Olăroiu.

Premieră nefericită pentru Mirel Rădoi, de când a ajuns în Asia, în 2009: fostul căpitan al Stelei a devenit jucător liber, după ce Al-Ain nu i-a oferit un nou contract.
A fost o situaţie de care Rădoi nu mai avusese parte până acum. „Închizătorul“ a ajuns în zona Golfului Persic, în februarie 2009, achiziţionat de Al-Hilal, la recomandarea lui Cosmin Olăroiu, pentru şase milioane de euro. După trei sezoane petrecute la formaţia din Riad, Rădoi a fost transferat la Al-Ain, din nou la cererea expresă a lui Oli. Au urmat alte trei sezoane, de această dată în Emirate.
Perioadele Al-Hilal şi Al-Ain au avut ceva în comun: la ambele cluburi, Rădoi a fost foarte apreciat de conducători şi de suporteri, care l-au poreclit „Gladiatorul“ pentru spiritul său de luptător. Dacă în primele sale două sezoane la Al-Ain, Rădoi a cucerit şi trei trofee, visul frumos s-a încheiat, odată cu plecarea lui Olăroiu la Al-Ahli, în vara 2013.
Avea telefonul ascultat!
Fără Oli, Al-Ain s-a dus în cap, iar în disperare de cauză, şefii clubului au căutat un „ţap ispăşitor“. Iar Mirel Rădoi, în calitate de apropiat al lui Olăroiu, a fost luat la ochi. Într-un articol amplu publicat pe site-ul super.ae, sursa citată a explicat motivele pentru care mijlocaşul român a fost pus pe liber.
Jurnaliştii susţin că oficialii lui Al-Ain au avut suspiciuni atât de mari în privinţa lui Rădoi, încât i-ar fi ascultat chiar şi telefoanele, pentru a verifica cât de des vorbeşte fotbalistul cu Oli sau cu cei din anturajul său!
Ar fi luat „roşu“ ca să nu joace cu Oli
Apoi, un alt episod care i-a scos din sărite pe conducătorii lui Al-Ain, s-a petrecut în luna februarie. Atunci, în minutul 90+3 al meciului cu Al-Nasr, Rădoi i-a dat un cot în figură adversarului său direct, primind „roşu“. Astfel, el a devenit suspendat pentru următorul meci al celor de la Al-Ain în campionat cu...Al-Ahli, echipa lui Olăroiu! Fără Rădoi pe teren, Al-Ain a şi pierdut întâlnirea cu marea rivală din Dubai, iar oficialii clubului au fost convinşi că Rădoi a luat „roşu“ intenţionat, ca să nu joace împotriva lui Olăroiu.


44 de zile pe tuşă
Site-ul super.ae susţine că ultimul motiv pentru care Al-Ain nu l-a mai dorit pe Rădoi ţine de situaţia medicală a jucătorului. De când s-a dus în Orientul Mijlociu, fostul căpitan al Stelei a fost ferit de accidentările serioase de care a avut parte, cât a jucat în Ghencea. Până în acest sezon! În prima parte a campionatului, a mai strâns din dinţi şi a rezistat la mai toate meciurile. În retur însă, s-a „rupt“ în martie şi a revenit pe teren abai în mai, după 44 de zile de absenţă.

olaroiu foto kooora

"Am tot aşteptat, în ultimele şapte luni, o ofertă pentru prelungirea contractului, dar n-am primit niciun semn. Al-Ain ar fi fost prima mea opţiune, dar dacă n-au vorbit cu mine, nu mai e vina mea"
Mirel Rădoi


Merge, din nou, după Olăroiu?
Jurnaliştii arabi spun că Rădoi nu va rămâne mult timp liber de contract, de el interesându-se deja formaţii din Qatar şi din Emirate. Super.ae susţine că mijlocaşul de 33 de ani se poate reuni chiar cu Olăroiu, la Al-Ahli Dubai.


Ce a câştigat Rădoi de când joacă în Asia

Al-Hilal (Arabia Saudită) două titluri şi trei cupe
Al-Ain (Emirate) două titluri, Supercupa şi Cupa Preşedintelui


2,6 milioane de euro e salariul pe care l-a primit Mirel Rădoi pentru fiecare sezon petrecut la Al-Ain.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite