„Toţi vor să ne bată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Chivu anticipează un sezon foarte greu pentru Inter şi recunoaşte că, deocamdată, nu s-a obişnuit cu stilul de lucru al spaniolului Rafa Benitez. Chivu a vorbit pe site-ul oficial al lui Inter despre situaţia de la echipa sa şi despre ce crede el că se va întâmpla în continuare la echipa italiană.

„Prima săptămână la Philadelphia a fost una grea, cu câte două antrenamente pe zi", au fost primele vorbe ale lui Chivu, care a fost titular atât în victoria cu 3-0, contra lui Manchester City, cât şi în înfrângerea, 2-3 cu Panathinaikos.

Nu ar vrea să se mute în Statele Unite

Căpitanul naţionalei a vorbit apoi deschis despre noul său antrenor, Rafael Benitez: „Nu e uşor când se schimbă antrenorul. Mai avem până să ne obişnuim cu metodele lui Benitez". Amintirile sezonului trecut, unul în care Cristi a fost greu încercat, nu l-au lăsat încă în pace.

„A fost un an fantastic. A început destul de rău, am trăit o vreme cu o teamă, nu ştiam dacă o să mai joc. Din fericire, mi-am revenit pentru că am avut sprijinul clubului, al familiei şi al prietenilor mei, iar în cele din urmă am obţinut rezultate fantastice", a mai spus Chivu.

El crede că anul acesta, Interul va fi echipa etalon: „Toţi vor vrea să ne bată. Nu doar în Italia, dar şi în Europa, pentru că suntem campioni peste tot. Va fi un sezon mai greu, dar în acelaşi timp mai frumos decât celelalte. De-abia aştept să începem". Cât despre Statele Unite, românul are cuvinte de laudă numai pe jumătate.

„Sincer, îmi place mai mult în Europa. În America e frumos doar să-ţi petreci vacanţa, să stai două săptămâni sau două luni", a încheiat căpitanul „tricolorilor". 

A lăudat stadionul CFR-ului

Românul a făcut şi o radiografie a infrastructurii sportive de pe cele două continente. „Americanii sunt cu un pas înaintea Europei în privinţa infrastructurii.

Au stadioane fantastice, bagă mulţi bani în sport. Şi în România, cluburile au început să-şi construiască stadioane frumoase, cum este cel de la Cluj, dar sunt încă puţine. Situaţia e similară celei din Italia", a încheiat Chivu.

Mult mai bine cu Panathinaikos

Chivu a fost titular şi a jucat 73 de minute cu Panathinaikos, ultimul amical pierdut de Inter cu 2-3. Spre deosebire de testul cu Manchester City, în care evoluţia sa a fost criticată de presa italiană, Cristi a evoluat acum mult mai bine şi mai sigur, aspect observat şi de site-ul fcinternews.it, care l-a notat cu 6,5.

Denis Alibec a fost trimis şi el în teren la pauză, în locul lui Eto'o, şi a jucat până în minutul 73. Inter a jucat în formula: Orlandoni - Zanetti (Natalino 18, Maicon 73), Cordoba (Biraghi 46, Samuel 73), Materazzi (Burdisso 46, Lucio 73), Chivu (Muntari 73) - Obinna (Biabiany 46), Mariga (Stankovici 46), Cambiasso (Coutinho 46), Obi (Nwakwo 46) - Eto'o (Alibec 46, Santon 73), Pandev (Mancini, 46, Milito 73).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite