Torje învaţă germana cu dicţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul s-a pus cu burta pe carte după ce impresarul său l-a asigurat că va evolua, cel mai târziu din vară, la una dintre echipele de top din Bundesliga. Gabi Torje nu lasă nimic la voia întâmplării. Fotbalistul de 21 de ani se pregăteşte temeinic pentru viitoarea experienţă din campionatul Germaniei.

La sfaturile impresarului său, Cristea Opria, dinamovistul s-a apucat deja să înveţe limba germană. Agentul ex-timişoreanului este atât de sigur că Torje va ajunge la o formaţie importantă din Bundesliga, probabil Hamburg, încât i-a recomandat acestuia să înceapă acomodarea cu limba nemţilor încă de pe acum. Chiar dacă transferul se va produce, cel mai târziu, în vara acestui an.

Fotbalistul a luat de bun sfatul agentului său, astfel că Gabi s-a pus cu burta pe carte. Şi-a achiziţionat deja, înaintea plecării în cantonamentul din Antalya,  dicţionare româno-germane, din care citeşte aproape în fiecare seară. Deocamdată, Torje a deprins cuvintele care se folosesc cel mai mult pe terenul de fotbal, cum ar fi „stânga", „dreapta", „şut" etc. Hamburg a oferit 5 milioane de euro pentru transferul lui Torje încă din această iarnă, dar acţionarii s-au încăpăţânat să-l păstreze pe micuţul mijlocaş până la vară.

Vlăduţ Munteanu este „profesorul"

În cantonamentul din Antalya, Torje are şi un profesor de germană. E vorba despre Vlăduţ Munteanu, noua achiziţie a „câinilor", care a petrecut cinci ani la echipe din Germania. Jucătorul de 30 de ani îl ajută pe mai tânărul său coleg cu pronunţarea corectă a cuvintelor. Munteanu cunoaşte mult mai mult decât cuvintele uzuale în fotbal, poate lega o conversaţie.

Deac nu a învăţat limba nici acum

Fostul jucător al CFR-ului întâmpină greutăţi de acomodare în Germania, după transferul la Schalke 04. Ciprian Deac prinde sporadic prima echipă a lui Felix Magath, tocmai din cauză că are probleme cu limba germană. Internaţional român nu poate comunica cu colegii săi pe teren, motiv pentru care s-a autoexclus, deocamdată, din primul „11". În etapa din weekendul trecut, Deac a fost titular, dar a ieşit la pauză, în eşecul cu Hoffenheim. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite