VIDEO Torje, titular în premieră la Espanyol, chiar în derby-ul cu FC Barcelona. Ce-a reuşit românul, folosit într-o poziţie atipică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torje, într-un duel cu Alexis, marcatorul unicului gol al derby-ului Barcelona-Espanyol. FOTO: AFP/MARCA
Torje, într-un duel cu Alexis, marcatorul unicului gol al derby-ului Barcelona-Espanyol. FOTO: AFP/MARCA

Gabi Torje a început ca titular derby-ul catalan cu Barcelona, de vineri seară, de pe "Camp Nou". Deşi i-a avut printre adversarii direcţi pe Dani Alves şi Alexis Sanchez, mijlocaşul român s-a descurcat decent. N-a reuşit însă să stopeze parcursul aproape perfect al Barcelonei, care s-a impus cu 1-0.

Prestaţii destul de bune ale internaţionalilor români în Spania. După ce ieri Ciprian Marica a fost titular în premieră la Getafe şi a marcat un gol cu Villarreal, Gabi Torje a bifat şi el prima partidă ca titular la Espanyol. Şi chiar în derby-ul cu Barcelona. 

Românul a avut parte însă de un meci dificil, mai ales că antrenorul Javier Aguirre, l-a folosit ca mijlocaş stânga, un post cu care nu e prea obişnuit. 

În plus, Torje i-a avut ca adversari direcţi pe Dani Alves şi Alexis Sanchez şi, ocazional, şi pe Messi, care evolua în anumite moment pe dreapta. 

La fel ca şi restul coechipierilor, principala sarcină a lui Torje a fost cea defensivă. 

Acţiunile notabile ale lui Torje: 

Min. 5 Primul şut spre poartă al lui Espanyol. Mijlocaşul român a trimis de la 18 metri, aproape din zonă centrală, peste transversala lui Valdes 

Min. 17 A avut o intrare întârziată la Pique, pentru care putea încasa un galben, dar a fost iertat de central 

Min. 30 Şut cu dreptul, din colţul careului mare, de pe stânga, pe poartă, nicio problemă pentru Valdes, care a reţinut mingea. A fost primul din cele două şuturi ale lui Espanyol din prima repriză pe cadrul porţii Barcelonei

Min. 69 În blochează pe Dani Alves, în careul lui Espanyol, pe stânga

Min. 79 Şutul său, din interiorul careului Barcelonei, destul de slab, e blocat de Pique 

Barcelona a reuşit golul victoriei prin Alexis (68), din pasa lui Neymar, de pe stânga. Atacantul brazilian a trimis în faţa porţii, printre fundaşii lui Espanyol, iar chilianul, venit din spate, fără marcaj, l-a învins pe Casilla.

Mijlocaşul român a încheiat derby-ul cu Barcelona ca integralist. 

Barcelona este lider în Primera, cu 11 victorii (şi un egal) din 12 partide şi s-a distanţat la patru puncte de Atletico Madrid (care are meci duminică, cu Bilbao) şi nouă de Real, care evoluează sâmbătă, tot într-un derby local, cu Rayo Vallecano, în deplasare. 

Espanyol rămâne deocamdată pe locul 8, cu 15 puncte, dar mai poate coborî în clasament, până la finalul etapei a 12-a. 

22 de minute în Espanyol-Getafe (0-2) şi 16 minute în Espanyol-Bilbao (3-2) însumase Torje, până vineri seară, în tricoul echipei din Barcelona, unde este împrumutat de la Udinese

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite