Testele pentru COVID-19, lipsite de acurateţe: „Cele din ţară nu sunt 100% de încredere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Moldovan admite că avem o problemă în ceea ce priveşte acurateţea testelor
Andreea Moldovan admite că avem o problemă în ceea ce priveşte acurateţea testelor

De la începutul pandemiei, s-a văzut, de foarte multe ori, cum un suspect de COVID-19 a fost pozitiv astăzi pentru ca, a doua zi, la retestare, să primească un rezultat negativ.

Pandemia face ravagii la nivel planetar şi, dacă mulţi şi-au pus speranţele în apariţia unui vaccin salvator, deocamdată, oamenii de ştiinţă se împiedică în rezolvarea problemelor create de testele PCR.

Ele pot fi lipsite de acurateţe, după cum au explicat mai mulţi specialişti pentru „Adevărul“ încă din luna iulie. Iar cele care tocmai au fost aprobate pentru sportivii de performanţă din România, adică cele rapide, la un preţ derizoriu, au probleme şi mai mari, în ceea ce priveşte acurateţea lor. 

Despre aceste lucruri a vorbit la Digi Sport Andreea Moldovan, directorul medical al spitalului de boli infecţioase din Braşov.

Ce a spus Andreea Moldovan?

*Cu siguranţă, noile teste rapide sunt mai bune decât acele teste de detectare a anticorpilor, care s-au folosit mult prea mult, fără să aibă relevanţă. 

*E un pas înainte, doar că testele care sunt, deocamdată, disponibile în România n-au specificitatea dorită pentru a fi de încredere 100%.

*Drept pentru care, în metodologia stabilită săptămâna trecută, se stipulează folosirea acestor teste la unităţile de primiri urgenţe doar pentru un triaj mai rapid al pacienţilor, urmând ca un test, fie negativ sau pozitiv, să fie validat printr-un PCR. 

*Nici PCR nu e genial din punct de vedere al acurateţii, dar, deocamdată, rămâne standardul pentru diagnostic.

*Aceste noi teste vor fi, cu siguranţă, un ajutor pentru a ne mişca mai repede şi pentru a testa un număr mai mare de oameni. Au relevanţă, dar cu condiţia să fie şi de calitate. Ceea ce s-a adus până acum în ţară n-are nivelul de specificitate dorit, e loc de mai bine. Avem nevoie de mult mai multă rapiditate, vor fi un pas înainte.

CITEŞTE ŞI:

Testele COVID-19, rezultate tot mai dubioase: 12 „bolnavi“ s-au vindecat peste noapte!

Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite