Teste 100% eronate pentru COVID-19 la Bucureşti: Ce răspunde clinica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Testele efectuate la clinica Regina Maria au o mare problemă
Testele efectuate la clinica Regina Maria au o mare problemă

În România, ne confruntăm cu o situaţie înfiorătoare: din cauza testelor cu rezultate lipsite de acurateţe, putem băga în spital oamenii sănătoşi şi să le dăm drumul pe stradă unor bolnavi.

Ceea ce s-a întâmplat în sportul românesc, în ultima săptămână, a scos în evidenţă o problemă extrem de gravă: cea a testelor pentru noul coronavirus, care furnizează rezultate pe care nu te poţi baza!

Au fost cinci teste eronate la baza de la Mogoşoaia, administrată de Federaţia Română de Fotbal (FRF), un caz la Iaşi, unde fotbalistul Cabral a ieşit pozitiv, dimineaţă, şi de două ori negativ, până seară, însă adevăratul scandal s-a declanşat, după ce lotul CFR-ului a avut nu mai puţin de 26 de teste cu rezultate eronate!

Sosiţi la Bucureşti pentru meciul cu FCSB din data de 18 iulie, ardelenii au primit, treptat, tot mai multe confirmări cu COVID-19, în cadrul lotului. Per total, au fost 26 de bolnavi, dintre care trei, jucătorii Petrilă, Golofca şi Bălgrădean, au ieşit negativ, destul de repede, la retestare.

Şocaţi de rezultatele primite de la clinica „Regina Maria“ din Bucureşti, clujenii s-au întors acasă şi au refăcut testele celor etichetaţi drept „bolnavi“, la o clinică din Cluj. Şi supriză de proporţii! Toţi cei 23 de oameni, din cadrul lotului, au ieşit negativi!

Acum, cei de la CFR intenţionează să dea în judecată clinica „Regina Maria“, pentru a cere daune serioase, în condiţiile în care, pe baza rezultatelor eronate pe care le-au primit de la ei, echipa a fost izolată zece zile şi şi-a diminuat serios şansele la titlu.

Ceea ce e cu adevărat şocant e că, după acest scandal, atât medicul Virgil Musta, cât şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, au admis, cu nonşalanţă, că e posibil să ai 23 de teste cu 23 de rezultate eronate!

Mai mult, cei de la clinica „Regina Maria“, contactaţi de prosport.ro, au oferit o reacţie, prin care lasă impresia că nu realizează gravitatea situaţiei.

Ce a răspuns „Regina Maria“, prin vocea  Alinei Bacalu, Head of Corporate Communication?

*Tratăm problema testării COVID-19 cu cea mai mare seriozitate şi responsabilitate. Înţelegem rolul esenţial pe care îl joacă testarea, în cazul sportivilor de performanţă şi ne dorim să fim alături de ei. Am demarat, încă de acum 2 zile, verificări minuţioase ale proceselor care au stat la baza rezultatelor noastre.

*Audităm trasabilitatea probelor, pe toate fluxurile de lucru din laborator. Am început un audit extern, alături de compania Abbott, producătorul american al echipamentelor pe care s-au lucrat aceste probe, pentru validarea procedurilor şi a întregului proces de testare.

*Verificările noastre de până acum confirmă că procedurile au fost respectate întocmai. În plus, precizăm că tehnica RT-PCR are o acurateţe de 98%, fiind standardul de diagnostic pentru COVID-19, la nivel mondial.

CITEŞTE ŞI:

Testele COVID-19 din România, lipsite de acurateţe: „Toţi bolnavii erau, de fapt, sănătoşi!“

Scandalul testelor eronate de coronavirus ia amploare: CFR, 23 de bolnavi falşi!

Tătaru, despre situaţia celor 23 de teste „fals-pozitive“ de la CFR Cluj: „Se poate întâmpla“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite