Tenisul revine la normalitate: Avem calendarul oficial şi lipseşte un singur turneu mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va merge, din nou, la Wimbledon pentru a-şi apăra trofeul câştigat în 2019
Simona Halep va merge, din nou, la Wimbledon pentru a-şi apăra trofeul câştigat în 2019

Se vede lumina de la capătul tunelului! Spre deosebire de anul trecut, când marile întreceri s-au anulat pe bandă, acum aproape toate se vor desfăşura ca înainte de pandemie.

2020 a fost un an cu adevărat negru pentru tenis, unul în care mai bine de trei luni s-au pierdut, competiţiile fiind sistate, în întregime, din cauza noului coronavirus.

Iar când jocul s-a reluat, în luna august, multe turnee precum Wimbledon şi Madrid nu s-au mai organizat, iar altele, cum a fost cazul French Open, şi-au schimbat data desfăşurării, dând naştere la situaţii neobişnuite. Acum însă, şefii sportului-alb au realizat şi ei că nu ne putem ascunde de noul coronavirus, iar COVID-19 va rămâne cu noi pentru totdeauna. Drept urmare, deşi 2021 a pornit timid în circuitul feminin, cu întrecerile de la Shenzhen (China) şi Auckland (Noua Zeelandă) ieşind din calendar, şi cu calificările pentru Australian Open mutate în Dubai (la fete) şi în Doha (la băieţi), restul sezonului va arăta normal, ca înainte de pandemie.

„Programul actual seamănă cu programul obişnuit al WTA pentru majoritatea evenimentelor, în ciuda unor modificări legate de pandemie. Date alternative sunt luate în considerare pentru turneele din a doua parte a anului“, a anunţat WTA. 

Calendarul publicat pentru circuitul feminin e valabil până la data de 11 iulie şi are, în continuare, statut provizoriu, lucrurile putând suferi modificări, în funcţie de situaţia epidemiologică. Chiar şi aşa însă, acest calendar e un semn că 2021 ne va apropia cu un mare pas de revenirea la normalitate. Practic, în următoarele 20 de săpătămâni, o singură mare întrecere a dispărut din calendar din cauza pandemiei. Vorbim despre Indian Wells care, în mod tradiţional, avea loc în prima săptămână din luna martie. Totuşi, şefii tenisului au precizat că există posibilitatea ca „BNP Paribas Open“ să aibă loc, în a doua parte a sezonului.

În rest, dacă Australian Open, primul Grand Slam al anului, a fost mutat în luna februarie (8-21), următoarele două competiţii majore, French Open şi Wimbledon, se vor desfăşura ca în anii dinainte de pandemie.

Când se vor juca marile turnee WTA din prima parte a sezonului

Ianuarie

*Turneul de la Abu Dhabi (4-13)

*Calificările de la Australian Open (10-13)

Februarie

*Două turnee WTA 500, la Melbourne (1-7)

*Australian Open (8-21)

*Turneu WTA 500, la Melbourne (15-22)

Martie

*Qatar Total Open (1-7)

*Turneul de la Dubai (7-20)

*Turneul de la St. Petersburg (15-21)

*Miami Open (22 martie - 4 aprilie)

Aprilie

*Turneul de la Charleston (3-11)

*Turneul de la Stuttgart (17-25)

*Turneul de la Madrid (30 aprilie - 9 mai)

Mai

*Turneul de la Roma (6-16)

*French Open (23 mai - 6 iunie)

Iunie

*Turneul de la Eastbourne (20-26)

*Wimbledon (28 iunie - 11 iulie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite