„Tenisul e plin de lesbiene!“ Ce riscă o legendă a sportului-alb pentru afirmaţiile sale

„Tenisul e plin de lesbiene!“ Ce riscă o legendă a sportului-alb pentru afirmaţiile sale

Billie Jean King, campioana americană, şi Margaret Court, legendă a tenisului australian

A doua mare arenă din complexul de la Melbourne care găzduieşte Australian Open poartă numele fostei mari campioane Margaret Court.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anii 60-70, australiana Margaret Court şi americanca Billie Jean King erau marile staruri ale tenisului feminin. În afara terenului însă, drumurile lor se despărţeau.

Margaret Court, adeptă a religiei penticostale, a vorbit de multe ori împotriva comunităţii LGBT, în vreme ce Billie Jean King este lesbiană şi a luptat pentru drepturile homosexualilor. 

Într-un interviu acordat unui post de radio, Margaret Court declara recent că „Tenisul de acum e plin de lesbiene. Chiar şi când jucam eu erau câteva, care le duceau pe cele mai tinere jucătoare la petreceri. Această comunitate LGBT înseamnă diavolul“.

Fosta ei rivală Billie Jean King, după o serie de declaraţii mai blânde la început, a ajuns acum la concluzia că arena Margaret Court nu ar mai trebui să se numească aşa, în lumina acestor noi afirmaţii ale fostei rivale şi prietene. „Dacă aş juca acum, aş refuza să evoluez pe arena care poartă acest nume. N-am avut nimic cu Margaret până de curând când au venit aceste afirmaţii peiorative. Când dai numele unei arene, cred că toată lumea ar trebui să se simtă binevenită, e o responsabiltate uriaşă. Eu nu îndemn pe nimeni la nimic, dar poate că jucătorii gay vor refuza să joace pe Margaret Court Arena“, a declarat Billie Jean King, care are 39 de titluri de Grand Slam în palmares. 


citeste totul despre: