Tenis de vis: Djokovici şi Federer, meci năucitor în finala de la Wimbledon. Campionul s-a decis după 5 ore!

Tenis de vis: Djokovici şi Federer, meci năucitor în finala de la Wimbledon. Campionul s-a decis după 5 ore!

Djokovici, campion la Wimbledon 2019 FOTO: Getty Images / Clive Brunskill

Dacă duelul dintre Halep şi Serena Williams a fost unul fără istoric, românca spulberându-şi adversara în mai puţin de o oră, confruntarea titanilor din circuitul masculin s-a transformat într-o capodoperă.

Când faci o comparaţie între ultimele două finale de Grand Slam la fete şi la băieţi ajungi la concluzia că, totuşi, Ion Ţiriac nu e nebun, când critică faptul că premiile sunt egale în circuitul WTA şi ATP.
 
La French Open 2019, finala dintre Barty şi Vondrousova a însemnat un meci de o oră şi 12 minute în care prima s-a impus, fără emoţii, 6-1, 6-3. Povestea s-a repetat acum, la Wimbledon, unde Halep a trecut de Serena Williams în doar 55 de minute: 6-2, 6-2.
 
Pe scurt, tenisul feminin e alt sport faţă de cel masculin. Cine are dubii, poate citi, în continuare, ce s-a întâmplat, la băieţi, atât la French Open, cât şi la Wimbledon.
 
Finala masculină de la Roland Garros, în care Nadal a câştigat, totuşi, destul de clar meciul cu Thiem (6-3, 5-7, 6-1, 6-1) a durat peste trei ore, iar confruntarea din ultimul act, la Wimbledon, a fost, pur şi simplu, un meci de povestit nepoţilor!
 
Federer, două mingi de meci irosite la 8-7!
 
Doi specialişti ai jocului pe iarbă, Djokovici (1 ATP) şi Federer (3 ATP) au „hipnotizat“ asistenţa, dar şi milioanele de telespectatori. Djokovici a luat seturile 1 şi 3, ambele în tiebreak, iar Federer s-a impus în celelalte două, 6-1, 6-4, astfel că s-a intrat în decisiv.
 
Aici, a urmat un set cât un meci în sine! În primele 14 game-uri au existat doar două break-uri, paradoxal, chiar succesive. Apoi, la 7-7, Djokovici şi-a pierdut serviciul, iar în game-ul următor, Federer a avut 40-15 şi două mingi de meci! Ambele au fost însă salvate de sârb, care a izbutit re-break-ul pentru a egala: 8-8!
 
De aici, au urmat alte opt game-uri în care s-a mers pe serviciu, până la 12-12. Dacă regulamentul nu s-ar fi schimbat, am fi asistat, probabil, la un meci care se putea continua şi încă două zile (în 2010, Isner şi Mahut au jucat până la 70-68, scor la care s-a impus primul în decisiv). 
 
Aşa însă, după schimbarea regulamentului la Wimbledon din acest an, la 12-12, s-a intrat în tiebreak. Iari aici, nebunia a continuat aşa:
 
1-0 Djokovici
1-1
2-1 Djokovici
3-1 Djokovici
4-1 Djokovici
4-2 Djokovici
4-3 Djokovici
5-3 Djokovici
6-3 Djokovici
7-3 Djokovici
5
titluri are Novak Djokovici la Wimbledon: 2011, 2014, 2015, 2018, 2019.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

FOTO Guliver / Getty Images / Shaun Botterill

Imagini din aceeasi galerie
 • FOTO
Guliver
/ Getty Images / Shaun
Botterill
 • FOTO
Guliver / Getty Images / Shaun
Botterill
 • FOTO
Guliver
/ Getty Images / Shaun
Botterill
 • FOTO EPA-EFE / Will Oliver
 • FOTO
EPA-EFE
/ Will Oliver
 • FOTO
Guliver / Getty Images / Shaun
Botterill
 • FOTO
Guliver / Getty Images / Shaun
Botterill
 • FOTO Guliver / Getty
Images / Clive Brunskill
 • FOTO Guliver /
Getty Images / Matthias Hangst
 • FOTO Guliver
/ Getty Images / Matthias Hangst  
 • FOTO Guliver / Getty Images / Clive
Brunskill
 • FOTO Guliver
/ Getty Images / Clive Brunskill
 • FOTO Profimedia
Distribuie imaginea
citeste totul despre: