Tenis: Niculescu, record românesc la US Open!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Niculescu
Monica Niculescu

Monica Niculescu s-a calificat în optimile de finală la US Open, după ce a învins-o în turul trei cu 6-0, 6-1 pe Lucie Şafarova din Cehia, cap de serie numărul 27. Este cea mai bună performanţă a unei românce la US Open de la Irina Spîrlea, în 1998.

Niculescu a jucat extraordinar în faţa cehoaicei şi continuă seria rezultatelor extraordinare ale jucătoarelor din România la turneul american. Românca a făcut un meci aproape perfect şi a avut doar patru greşeli neforţate faţă de cele 43 ale adversarei. Ea a avut un procentaj senzaţional la primul serviciu, 68 la sută şi a câştigat 70 la sută dintre punctele jucate după primul serviciu.

La ultimul punct din primul set, pe care l-a câştigat la zero, Niculescu s-a îndreptat către bancă după o minge trimisă aproape de tuşă de către Şafarova, deşi cehoaica solicitase challenge. Sistemul hawk-eye i-a dat însă dreptate româncei, căreia parcă nu-i venea să creadă că a încheiat atât de uşor primul set.

Şafarova a dat semne de revenire abia în game-ul patru din setul doi, pe care l-a câştigat, însă nu a fost decât un foc de paie în faţa româncei care a fost aplaudată în picioare la finalul meciului pentru jocul ei de excepţie.

Monica Niculescu

Este a doua victorie obţinută în faţa unei jucătoare din Top 30 WTA, după cea de la Taşkent, de anul trecut, în faţa Alexandrei Dulgheru (locul 27 la acea vreme), cea de care a trecut şi în turul doi aici la US Open.

Cea mai bună performanţă pentru Niculescu, într-un turneu de Grand Slam, a fost obţinută tot în acest an, la Australian Open, când a ajuns în turul al treilea.

După ce Simona Halep şi Alexandra Dulgheru le-au eliminat pe câştigătoarele de la Roland Garros, respectiv Wimbledon, dar au fost eliminate în turul al doilea, Monica Niculescu a rămas singura româncă prezentă pe tablou.

Niculescu o va întâlni în optimile de finală pe Angelique Kerber din Germania (92 WTA), care a trecut în turul trei de Alla Kudryavtseva din Rusia cu scorul de 6-3, 6-1. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA, în 2008, la Cracovia, tot pe hard, când Niculescu (121 WTA la acea vreme) s-a impus cu 6-4, 2-6, 7-5 în faţa nemţoaicei care ocupa atunci locul 53.

image

Dacă va trece de optimi, Niculescu are mari şanse să o întâlnească în sferturi pe Maria Şarapova, cap de serie numărul 3 la US Open.

Pentru calificarea în optimile de finală de la US Open, Niculescu va încasa 110.000 de dolari.

Ultima jucătoare din România care a ajuns în optimi la US Open a fost Irina Spîrlea în 1998. Ultimul român ajuns în aceeaşi fază a competiţiei a fost Andrei Pavel în 2004, când ar fi trebuit să-l întâlnească pe elveţianul Roger Federer, dar actualul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României s-a retras atunci din cauza unei accidentări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite