TENIS Federer joacă finala Turneului Campionilor cu Djokovic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roger Federer FOTO Reuters
Roger Federer FOTO Reuters

Roger Federer a reuşit sâmbătă să se impună în faţa lui Stanislas Wawrinka, cu scorul 4-6, 7-5, 7-6(6), calificându-se astfel în finala Turneului Campionilor de la Londra, unde îl va întâlni pe sârbul Novak Djokovic.

Deşi Wawrinka a câştigat primul set în faţa lui Federer, acesta din urmă a preluat controlul meciului, impunându-se cu 7-5 în cel de-al doilea set. Elveţianul a reuşit în această partidă să salveze şi patru mingi de meci.

Fostul lider mondial a pierdut în game-ul inaugural, chiar pe propriul serviciu, momentul fiind însoţit şi de un schimb de replici între Federer şi arbitru.

Wawrinka a reuşit să ajungă la 5-4, fiind destul de aproape de victorie, însă Federer a salvat două mingi de meci şi a realizat break-ul de 5-5. Într-un final, tie-break-ul a fost stabilit la 8-6 pentru Federer.

„Am avut noroc. Wawrinka a jucat mai bine de la linia de bază. Totuşi, am continuat să lupt. Mă simt încântat că am ajuns într-o altă finală, aici la Londra”, a declarat după meci, Roger Federer.

Duminică, Roger Federer şi Novak Djokovic vor juca în finala de la Londra, într-un meci programat de la ora 20.00.


Citeşte şi:

Roger Federer e în semifinale la US Open, după ce a trecut de Gael Monfils. Va juca împotriva croatului Marin Cilic

US Open, ultimul Grand Slem al anului a ajuns în faza semifinalelor, după ultimele sferturi disputate de cimentul de Madison Square Garden.

Roger Federer, victorios la Cincinnati. Elveţianul a ajuns la cota 80 de titluri în carieră şi a stabilit un nou record pentru turneul din Ohio

Elveţianul Roger Federer a câştigat finala turneului WTA de la Cincinnati, disputată împotriva spaniolului David Ferrer, acesta fiind al 80-lea titlu din prodigioasa carieră a jucătorului clasat pe locul 3 mondial.

Francezul Tsonga i-a răpit lui Roger Federer bucuria câştigării celui de-al 80-lea trofeu al carierei

Finala turneului ATP de la Toronto a fost câştigată de francezul Tsonga, care l-a învins pe Roger Federer în două seturi, 7-5, 7-6 (7-3). Elveţianul a ratat, astfel, şansa de a-şi trece în palmares al 80-lea trofeu al carierei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite